Međunarodnim turnirom do nove dvorane

0

ČAJNIČE – U sali Osnovne škole „Jovan Dučić“ u Čajniču danas je održan Prvi međunarodni košarkaški turnir za igrače rođene 2000. godine i mlađe, na kojem su učestvovali „Igokea“ iz Aleksandrovca, „Radnički 1950“ iz Kragujevca, „Boksit“ iz Milića i domaće „Vrelo“.
Mladi košarkaši iz Čajniča posljednjih godina bilježe velike uspjehe na takmičenjima u Republici Srpskoj i BiH, ali utakmice kao domaćini igraju van svoje opštine, jer u Čajniču ne postoji sportska dvorana, a ovim turnirom Uprava kluba nastoji da skrene pažnju javnosti na potrebu gradnje ovakvog sportskog objekta.

Trener mlađih selekcija Košarkaškog kluba „Vrelo“ Duško Pečenica ističe da je njegova ekipa tri godine zaredom vicešampion Republike Srpske i da je učesnik Omladinske premijer lige BiH.

„Radimo u izuzetno teškim uslovima, pa smo došli na ideju da organizujemo ovaj turnir, da bismo pokušali da dignemo košarku na viši nivo, da bismo dobili dvoranu i bolje uslove, jer naše domaće utakmice igramo u susjednim opštinama“, naveo je Pečenica i dodao da imaju obećanje da bi mogli dobiti balon salu.

Ovaj turnir, kako je rekao, je pilot-projekat za koji će nastojati da pređe u tradiciju.

Trener mladog tima „Igokee“ Žarko Milaković kaže da je ovo odlična ideja i da im je drago da na ovaj način mogu podržati razvoj košarke u Čajniču, gdje je potrebno proširenje dvorane ili novi sportski objekat da bi košarkaši postizali još veće rezultate.

„Došli smo sa namjerom dobrog druženja, djeci je veoma značajno da budu na ovakvim turnirima, to je nemjerljivo iskustvo“, rekao je Milaković.

Gosti iz Kragujevca oduševljeni su gostoprimstvom u Čajniču. „Bio sam na dosta turnira širom Evrope, ali osjećam da ovaj turnir ima najviše duše. Nije sve u novcu, nešto je i u srcima domaćina“, rekao je trener „Radničkog“ Nenad Nikolić.

Načelnik opštine Čajniče Goran Karadžić obećao je da će opština uz podršku Vlade Republike Srpske izgraditi balon salu. „Ova sala je školska, nema takmičarske uslove i nastojaćemo svim silama da ove godine našim sportistima obezbijedimo uslove za sve sportove, jer oni to svojim rezultatima zaslužuju“, dodao je Karadžić.

On je rekao da opština ima podršku Vlade Republike Srpske, koja bi uskoro trebalo da donese odluku za pružanje pomoći Čajniču za pravljenje dvorane.

„Opredijelili smo se za balon salu, koja će imati sve uslove“ , dodao je Karadžić.

Prvo mjesto na turniru osvojili su Aleksandrovčani, koji su u finalu bili bolji od domaćina. Na treće mjesto plasirao se „Boksit“, a na četvrto „Radnički 1950“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare