Međunarodni poljoprivredni simpozijum od 5. do 8. oktobra

0

ISTOČNO SARAJEVO – Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2017“, koji će na Jahorini biti održan od 5. do 8. oktobra, okupiće više od 1.300 učesnika iz 85 zemalja.

„Agrosim“ već osmu godinu predstavlja godišnju platformu za međunarodnu naučnu raspravu o poljoprivredi, prehrani, ruralnom razvoju, šumarstvu i ekologiji, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Simpozijum predstavlja dobru priliku za razmjenu ideja, jačanje postojećih i stvaranje novih akademskih mreža, kao i za podsticanje dijaloga između akademske zajednice, javnih institucija, privatnog sektora i organizacija civilnog društva o najnovijim globalnim i regionalnim trendovima u agro-prehrambenom sektoru.

Ovogodišnji „Agrosim“ fokusiran je na sedam tematskih oblasti: biljna proizvodnja, zaštita bilja i bezbjednost hrane, organska poljoprivreda, zaštita životne sredine i upravljanje prirodnim resursima, stočarstvo, ruralni razvoj i agroekonomija, te šumarstvo i agrošumarstvo.

Na simpozijumu će se više od 50 domaćih izlagača predstaviti svojim tipičnim i tradicionalnim proizvodima.

Skup će svečano biti otvoren u četvrtak, 5. oktobra, u 14.00 časova u hotelu „Termag“ na Jahorini.

Organizatori naučnog skupa su Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu i Agronomski mediteranski institut iz Barija.

Osmi „Agrosim“, uspješno je organizovan u saradnji sa Međunarodnom asocijacijom za životnu sredinu i ruralni razvoj, Balkanskom asocijacijom za zaštitu životne sredine, univerzitetima iz NJemačke, Turske, Rusije, Rumunije, Španije, Egipta, Irana, Tunisa, Srbije, Crne Gore i ostalim domaćim i stranim partnerima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare