Medicinska oprema vrijedna milion dolara

0

VIŠEGRAD – U Višegrad je dopremljen kontejner od 10 tona medicinske opreme i materijala u vrijednosti od milion dolara, koji je dostavila Organizacija studentske dijaspore „28. jun“ prema projektu „Srpske zemlje srpski rod“.

„Pomoć će biti uručena Domu zdravlja u Višegradu i Zavodu za zaštitu ženske djece i omladine, zatim izbjegličkom centru u Nezucima, kao i Medicinskom fakultetu i Kliničkom centru u Foči“, rekla je koordinator ovog projekta za Republiku Srpsku Vanja Petrović.

U paketu medicinske opreme nalaze se EKG i aparati za reanimaciju, aspiratori, hirurški instrumenti, ginekološka ambulanta, oprema za ortopedsku hirurgiju, stomatološka i oprema za oralnu hirurgiju, aparat za mamografiju i drugi medicinski materijal.

Direktor Zavoda za zaštitu ženske djece i omladine Zoran Vasiljević rekao je da je ovo najveća humanitarna pomoć koju je dobio zavod, u koji je smješteno više od 200 štićenica.

Predstavnik Medicinskog fakulteta u Foči Nikola Stojanović naveo je da je ovom fakultetu iz paketa pomoći pripao veoma vrijedan dio hirurškog instrumentarija. „Zahvalni smo organizaciji i nadamo se da će saradnja biti nastavljena i ubuduće“, rekao je Stojanović.

U ime Kliničkog centra u Foči na pomoći je zahvalio Radisav Sekulović koji je naglasio da su oni dobili setove za hirurgiju i ortopediju.

U pripremi prijema konvoja pomoći, njenom carinjenju i raspodjeli humanitarcima pomogao je i Crveni krst iz Višegrada.

Organizacija „28. jun“ aktivna je na 124 lokacije širom svijeta, odnosno gdje god ima Srba – u Kanadi, u SAD /Čikago, Milvoki, Hjuston, NJujork, Florida/, kao i u NJemačkoj Austriji i Sloveniji.

Organizacija „28. jun“ dobila je za svoj humanitarni rad u dijaspori i blagoslov i podršku Srpske pravoslavne crkve.

Osnivač ove organizacije je Filip Filipi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare