Marković oslobođen optužbe za silovanje

0

ISTOČNO SARAJEVO – Okružni sud u Istočnom Sarajevu oslobodio je Mladena Markovića optužbe za ratni zločin počinjen 1992. godine u Višegradu.Na osnovu izvedenih dokaza, Sudsko vijeće je zaključilo da optuženi Marković nije silovao dvije žene bošnjačke nacionalnosti u junu 1992. godine u selu Babin Potok, opština Višegrad.

Prilikom obrazloženja presude rečeno je da su postojale razlike u iskazima svjedoka datim u istrazi i njihovom svjedočenju na pretresu.

Mladen Marković optužen je da je u junu 1992. godine u selu Babin Potok silovao dvije žene – S-1 i S-2, koje su bile svjedoci u postupku.

Prema navodima optužnice, on je S-1 silovao u kući, a potom je prišao S-2, koja se nalazila iza kuće, te ju je nožem natjerao da uđe u kuću tražeći novac i zlato. Nakon što joj je to oduzeo, prinudio je na seksualni odnos.

„Tužilaštvo je zasnovalo optužnicu na izjavama S-1 i S-2, a kako se svjedočenje razvijalo, Sudsko vijeće je zaključilo da optuženi nije počinio silovanje nad ove dvije osobe“, navodi se u obrazloženju.

Marković, koji se branio sa slobode, nije se pojavio na izricanju presude.

Sekretar Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu Neven Kramer rekao je je Srni da će se tužilaštvo naknadno izjasniti da li će Vrhovnom sudu Republike Srpske podnijeti žalbu na ovu presudu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare