Marko Tadić zadovoljan nastupom za Al Sadd na Emir kupu

0

U periodu od 15. aprila do 12. juna, naš sugrađanin Marko Tadić, nastupio je za katarski klub Al Sadd, na Emir kupu, koji se organizuje u Kataru u čast šejka, radi popularizacije sporta, u ovom slučaju odbojke.

Svaka ekipa koja se takmiči na Emir kupu, tom prilikom može dovesti sa strane još jednog igrača, iznad 21 godinu, takozvanog „profesionalca“.

Al Sadd je angažovao Marka Tadića, bivšeg odbojkaša OK Student, danas odbojkaša OK Gacko. Veliku pomoć u Kataru mu je pružio Đorđe Knežević, srpski odbojkaš koji već tri sezone igra za Al Sadd.

„Đorđe mi je pomogao da se snađem, naviknem na vremenske uslove koji su teški i uklopim u njihov način života i treniranja. Osim njega u ekipi su mladi igrači koji igraju za katarsku reprezentaciju. Osim Kneževića i mene, na ovom kupu je nastupio još jedan Srbin, Milan Pepić, najbolji igrač japanske lige i moj nekadašnji saigrač u Studentu“, priča Marko Tadić.


„Kvalitet odbojke je na mnogo većem novou u poređenju sa balkanskim zemljama, ali i mnogim evropskim, jer je mnogo kvalitetnih igrača iz Brazila i Kube, a za Emir kup dolaze velike zvijezde među kojima su bili Matey Kaziysk, Osmany Juantorena, dvojac primača iz Trentina. Leonardo, Cameo, Sančez i još par igrača iz ruske i poljske lige…“


Uslovi za treniranje u Kataru su vrhunski, a osim odbojke i svi drugi sportovi bilježe veliki napredak sa izgradnjom moderne infrastrukture.

„Sve sto jednom sportisti treba za vrhunsko treniranje ovdje postoji. Infrastruktura je odlična. O igračima brinu vrhunski treneri, ali i sva druga lica vezana za stručni štab. Ljekarski pregledi su iscrpni, ljekarima ne može promaći ni najmanja povreda koju je igrač imao u mladosti. Sve se registruje i zapisuje, informacije su bitne za dalji razvoj igrača. Ako se ostvari loš rezultat, lako je naći krivca, jer je sve do rada i zalaganja sportista.“


Al Sadd je ispao u borbi za polufinale, a Tadić je zadovoljan igrama koje je pružio i rezultatom koji su postigli.

„Kako sam imao skroz kratak period da se naviknem na ekipu, jer smo odmah krenuli sa utakmicama, dobro je prošlo. Ekipe su izuzetno kvalitetne i ja sam morao da dam sve od sebe kako bi bio dostojan smotre vrhunskih igrača“, zadovoljan je Tadić.


Katar je za Tadića veliko iskustvo, a na pitanje da li će možda ponovo igrati na Emir kupu ili nekom drugom katarskom takmičenju, odgovara:


„Nastup na Emir kupu je za mene jedno veliko životno i sportsko iskustvo, ali prije svega životno, jer tamo se živi dosta drugačije nego kod nas. Moraš dati sve od sebe da se navikneš. Sa sportske strane je vrijedilo vidjeti kako funkcionišu klubovi na vrhunskom nivou. Što se tiče mog ponovnog odlaska u Katar, naravno da je sve moguće. Na tom kupu su nastupili veliki svjetski igrači, a pravilo nastupa samo jednog igrača sa strane koji je stariji od 21 godinu umanjuje šanse mnogim odbojkašima. Možda ponovo bude prilike da odem, do tada razmišljam o predstojećoj sezoni u OK Gacko. Imamo želju da osvojimo titulu prvaka BiH u narednoj sezoni“, zaključuje Tadić.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare