Mališani sokolačkog vrtića danas bodre mlade olimpijce

0

SOKOLAC – Tridesetak mališana iz sokolačkog vrtića boraviće danas na Jahorini, gdje će u pratnji vaspitačica pratiti takmičenje u slalomu u okviru zimskog Evropskog omladinskog olimpijskog festivala /EJOF/.

Direktor vrtića Biljana Kosorić rekla je Srni da je to jedinstvena prilika da djeca iz sokolačkog vrtića prisustvuju ovako velikom takmičenju, zahvaljujući Skupštini grada Istočno Sarajevo, Olimpijskom centru “Jahorina” i lokalnoj upravi na Sokocu, koji su to omogućili.

Ona je najavila da će tridesetak mališana iz ove predškolske ustanove uzrasta od četiri do šest godina pohađati petodnevnu školu skijanja na Jahorini od 18. do 22. februara.

Kosorićeva navodi da je Skupština grada Istočno Sarajevo organizovala besplatan prevoz za odlazak mališana na Jahorinu.

Govoreći o školi skijanja, ona je navela da Olimpijski centar “Jahorina” obezbjeđuje besplatne karte za djecu, a roditelji snose troškove ski-škole, odnosno plaćaju ski-instruktore.

U Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje na Sokocu trenutno boravi 127 mališana podijeljenih u pet vaspitno-obrazovnih grupa.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković dogovorio je 24. januara sa direktorima predškolskih ustanova šest gradskih opština besplatno skijanje za djecu i prevoz do Jahorine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments