Malinarima podijeljeno 16 sistema za navodnjavanje

0
Malinarima podijeljeno 16 sistema za navodnjavanje

MILIĆI – Predstavnici resora za poljoprivredu opštine Milići danas su šesnaestorici proizvođača malina sa tog područja uručili sisteme za navodnjavanje zasada, za čiju nabavku je iz budžeta opštine izdvojeno 7.000 KM.

Samostalni stručni saradnik za razvoj poljoprivrede u opštini Milići Dejan Golić rekao je Srni da je ova podjela realizovana u okviru opštinskog programa podrške razvoju malinarstva, koji se finansira budžetskim sredstvima.

Golić je dodao da su prošle godine, sredstvima iz tog programa, nabavljena i podijeljena 72 sistema za navodnjavanje, kao i 60.000 sadnica ove biljne kulture.

„Nastavićemo i u budućnosti da razvijamo malinarstvo i s tim ciljem da pružamo odgovarajuću podršku proizvođačima u nabavci sadnog materijala i opreme“, rekao je Golić.

On je dodao da se, po evidenciji Resora za poljoprivredu, u opštini Milići poljoprivrednom proizvodnjom bavi 400 proizvođača, a od kojih 150 uzgojom maline.

Radomiru Stankoviću iz Milića je uzgoj maline jedini izvor prihoda. Živi sa suprugom na Milića brdu, a malinarstvom se bavi od prošle godine.

„Ima posla stalno, ali svaki dan pomalo se radi i rezultat mora doći“, kaže Stanković.

U lokalnoj upravi u Milićima vjeruju da će ovakve mjere doprinijeti bržem razvoju poljoprivrede, koju vide kao dobru šansu za privredni napredak i zapošljavanje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments