Lakše rješavati probleme porodica poginulih boraca

0
Lakše rješavati probleme porodica poginulih boraca

SOKOLAC – Odbor porodica poginulih boraca, koji djeluje u okviru Boračke organizacije opštine Sokolac, podržava inicijativu da Boračka organizacije Srpske što prije dobije poseban status kako bi lakše rješavali brojna pitanja ove populacije, rekao je Srni predsjednik Odbora Marko Jovanović.

Jovanović je istakao da se rješavanje tog pitanja očekuje od resornog ministarstva Republike Srpske.

„Kada dobijemo mjesto u društvu koje nam i pripada mislim da ćemo mnogo brže i kvalitetnije rješavati pitanja zapošljavanja djece poginulih boraca, obezbjeđivati pomoć u vezi sa rekonstrukcijom i sanacijom stambenih jedinica za ove kategorije“, naveo je on.

Jovanović je naglasio da su članovi porodica poginulih boraca izrazili nezadovoljstvo zbog kašnjenja isplata prema odluci o dopunskim pravima namijenjenih za sanaciju i rekonstrukciju stanova ili porodičnih kuća za koje je neophodna popravka.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Sokolac Miladin Gašević kaže da porodice poginulih traže od svih nivoa vlasti u Srpskoj da omogući polaganje pripravničkog staža i brže zapošljavanja djece poginulih boraca.

„Pitanje zapošljavanja djece porodica poginulih boraca posebno je izraženo kod pet porodica, gdje očekujemo pomoć šire zajednice“, rekao je Gašević.

On je istakao da porodice poginulih žele poštivanje zakonom definisanih prioriteta u oblasti zdravstva i odlazaka u banjsko-klimatska liječilišta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare