Male stvari vraćaju nadu u život

0

Župnik Fabijan Stanušić, koji je danas u katoličkoj Crkvi Svetog Josipa Radnika na Palama služio božićnu misu, poručio je da se treba okrenuti malim stvarima koje vraćaju nadu u život i bolje sutra.

Župnik Stanušić je istakao da je u današnjem društvu evidentan pesimizam, pogotovo na portalima putem kojih se plasiraju uglavnom loše vijesti i crna hronika, ali da bi to moglo biti promijenjeno ukoliko bi se ljudi potrudili da se bave običnim stvarima i šire optimizam.

„Mislim da su to mali koraci u činjenju dobra, kao što je i Božić. Jer, i Bog se mali rodi, a znamo šta znači vjernicima“, poručio je Stanušić nakon mise.

On je naveo da se živi u takvim vremenima u kojima su gotovo svi dotakli dno, ali da ne treba gubiti nadu, nego u dobru krenuti iz početka.

Župnik Stanušić je rekao da prema posljednjem popisu stanovništva iz 2013. godine na Palama ima 118 katolika, uglavnom starije dobi ili su u mješovitim brakovima, a prema crkvenoj evidenciji njih 70 ima kontakt sa Crkvom.

Stanušić je naveo da na misi bude 10 do 15 vjernika, a da ih je na ponoćki bilo 25.

„Crkva Svetog Josipa Radnika na Palama sagrađena je 1911. godine i kroz nju je Bog djelovao samim tim što je preživjela tri rata“, naglasio je Stanušić.

Vjernici koji vrijeme računaju po gregorijanskom kalendaru danas proslavljaju Božić – najradosniji hrišćanski praznik.

Božić danas proslavljaju Rimokatolička crkva, protestantske i anglikanske, kao i pravoslavne crkve koje su prihvatile novo računanje vremena.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare