Lovci konkurisali za terensko vozilo i računarsku opremu

0

VLASENICA – Predsjednik Lovačkog udruženja „Igrišta“ iz Vlasenice Marko Todorović rekao je Srni da je udruženje apliciralo na konkurs Lovačkog saveza Srpske sa dva projekta – za nabavku terenskog vozila i za računarsku opremu i nada se da će njihovi projekti dobiti zeleno svjetlo.

S obzirom na to da Vlada Srpske dodjeljuje pola miliona maraka lovcima, na konkurs Lovačkog saveza Republike Srpske prijavila su se 74 lovačka udruženja.

„Nama je prijeko potrebno terensko vozilo čijom bismo nabavkom olakšali rad lovočuvarske službe, kontrolu terena, iznošenje hrane za divljač u lovištima. Vozilo koje bismo nabavili košta 21.000 KM, ali bi udruženje moglo da, ukoliko dobije 10.000 maraka, nadomjesti razliku u cijeni zahvaljujući donatorima“, rekao je Todorović.

On je dodao da je udruženje apliciralo i za računarsku opremu koja je potrebna da bi se uvezali sa drugim udruženjima.

„To je bitno jer znali bismo koliko imamo stalnih članova lovaca u Republici Srpskoj, koliko ih je iz drugih udruženja, a tako bismo došli do kvalitetne baze podataka. Sve to uspjećemo zahvaljujući dosadašnjoj dobroj konekciji Vlade Republike Srpske, Agencije za agrarna plaćanja, Lovačkog saveza i lovaca“, izjavio je Todorović.

On je rekao da je Lovačko udruženje „Igrišta“ do sada imalo odličnu saradnju sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Lovačkim savezom Republike Srpske

„Mi smo uz njihovu podršku uspjeli da nabavimo po šest nadzornih kamera i hranilica za prihranu divljači, jednu modernu visoku čeku i četiri manje čeke za lov srneće divljači“, rekao je Todorović.

Udruženje „Igrišta“ ima 210 članova koji su iz Vlasenice, ali i drugih opština u regiji.

Gazduje lovištem „Birač“ koje se prostire na površini od 23.000 hektara i bogato je raznim vrstama divljači.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare