Ljetnji kampovi mamac za turiste

0

Prihod Olimpijskog centra „Jahorina“ za prvo tromjesečje ove godine veći je za 215.000 maraka nego u istom periodu lani, pa menadžment ovog akcionarskog društva ima uporište da sa dosta optimizma gleda na konačne rezultate u ovoj poslovnoj godini.

Direktor OC „Jahorina“ Branko Koroman potvrdio je juče „Glasu Srpske“ da je ukupan prihod u prva tri mjeseca ove godine iznosio nešto više od 2.648.000 maraka, dok je u periodu od januara do marta prošle godine bio oko 2.433.000 maraka.

On je ocijenio da ovakvi pokazatelji ohrabruju, pogotovo ako se ima na umu da je ovo godina velike ekonomske krize i da su prihodi ostvareni i pored poteškoća koje su prouzrokovale nepovoljne vremenske prilike na samom početku godine.

– Uspjeli smo da nadoknadimo sve nedostatke, dok je za ljetnji period već sada ugovoren veći obim posla nego prošle godine, što nam daje za pravo da sa više optimizma gledamo na konačne poslovne rezultate – kazao je Koroman.

On je zaključio da će olimpijska planina već ove godine pokazati da može biti destinacija „koja živi i mimo zimske turističke sezone“ i najavio organizovanje više omladinskih sportskih kampova, pripremu sportskih ekipa, te skupova koji imaju karakter kongresnog turizma.

Koroman je istakao da su i rashodi smanjeni za više od 130.000 maraka u odnosu na isti period lani.

– Lani je u prvom tromjesečju potrošeno 1.731.000 maraka, dok su rashodi u prvom ovogodišnjem kvartalu 1.598.000 maraka – rekao je Koroman, ističući da analiza prihodovne i rashodovne strane u prvom tromjesečju ove i prošle godine ukazuje kako je ostvaren pozitivan efekat od skoro 350.000 maraka.

Ulaganje

Koroman kaže da je Jahorina veliki resurs značajan za sarajevsko-romanijski region, ali i cijelu Republiku Srpsku.

– Vlada RS prepoznala je razvojni potencijal Jahorine i u potpunosti stala iza višemilionskih investicija na izgradnji najsavremenijih instalacija vertikalnog transporta, što je poduhvat koji će biti ostvaren već ove godine, a koji će Jahorinu svrstati u grupu evropskih turističkih centara – istakao je Koroman.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare