ŠF „Piksi“ turniri, planovi, fotografije…

0

Škola fudbala „Piksi“ nastavlja dobru sadarnju sa školama fudbala u regionu. Poslije Splita, na redu je bio turnir u Zagrebu za 2000. godišta. Trenutno je u planu međunarodni turnir u Herceg Novom, pa putovanje na Intersportov youth footbal festival (YFF) u gradu Kaposvar u Mađarskoj. U toku su radovi na osposobljavanju terena sa vještačkom travom na Koranu. O svim aktivnostima više u nastavku teksta.

ŠF „Piksi“ je nedavno učestvovala na međunarodnom turniru u Splitu, koji je organizovao NK „Omladinac“ iz Vranica. Naši dječaci su igrali u grupi F sa ekipama „Omladinca“, „Međugorja“ i „Lokomotive“ iz Rijeke. Nažalost naši dječaci nisu obezbjedili plasman u drugu fazu jer su u odlučujućem meču izgubili od ekipe Međugorja rezultatom 2:1, u samom finišu meča.

U prvom susretu su izgubili od osvajača turnira ekipe „Omladinca“ rezultatom 6:0, pa je uslijedila pobjeda nad ekipom „Lokomotive“ od 5:0. Turnir u Splitu ŠF „Piksi“ je iskoristila za odigravanje još dva prijateljska meča sa „Zrinjskim“ iz Mostara (1:1) i sa „Bubamarom“ iz Sarajeva (0:0). Slobodno vrijeme u Splitu, djeca su iskoristila za obilazak stadiona NK Hajduk. Organizacija i gostoprimstvo su bili na visokom nivou.

Uslijedio je put u Zagreb i turnir dječaka godišta 2000. u organizaciji NK Concordia iz Zagreba. Na turniru je učestvovalo 12 ekipa, a ŠF „Piksi“ je bila jedina ekipa iz inostranstva. Igralo se na polovini terena, 8+1 u dvije grupe po šest ekipa. ŠF „Piksi“ je bila pretposlednja sa jednom pobjedom i četiri poraza. Trener ŠF „Piksi“ je istakao da je turnir bio jak i da ga je oduševila ekipa osvajača NK „Dimano“ iz Zagreba koja je savladala našu ekipu rezultatom 7:0, a u finalu turnira bila bolja od ekipe NK „Špansko“ rezultatom 8:0. Uslovi u kojima rade mladi fudbaleri u Zegrebu su daleko iznad naših, ali i pažnja koja se posvećuje razvoju dječaka. Sigurno da će  iskustvo iz Zagreba doprinijeti razvoju naše škole fudbala. Gostoprimstvo je po riječima trenera Ivkovića bilo na izvanrednom nivou.

Fotografije sa turnira u Splitu i Zagrebu:

29. maja ŠF „Piksi“ putuje na međunarodni turnir u Herceg Novi u organizaciji FK „Zabjelo“ i FK „Crvena Stijena“ iz Podgorice. Turnir će se organizovati za `96/`97 i `98/`99 godišta.

19. do 25. jula u Mađarskom gradu Kaposvaru se organizuje Intersportov youth footbal festival (YFF) na kome će učestvovati 200 ekipa iz 25-30 zemalja. Turnir će se igrati u 11 kategorija, a ŠF „Piksi“ je prijavila ekipu ´98 godišta. Fotografije sa turnira možete pogledati ispod:

{gallery}/SF Piksi/YFF:142:110:0:0{/gallery} 

 

ŠF „Piksi“ je počela sa radovima na adaptaciji sportskog centra na Koranu. Zakupljeno je igralište za fudbal i počela je rekonstrukcija tribine, postavljanje ograde, postavljanje vještačke trave na teren, kao i adaptacija svlačionica. Teren će koristiti ŠF „Piksi“ za trening, ali će postojati mogućnost iznajmljivanja ovog terena za rekreativce. Na njemu će biti održan i turnir u malom fudbalu Pale 2009. Svi sa nestrpljenjem čekamo modernizaciju ovog sportskog objekta.

{gallery}/SF Piksi/Koran:142:110:0:0{/gallery} 

www.palelive.com

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare