Liga rekreativaca: Kafe Bari i dalje ubjedljiv

0

U SC Olimp odigrani su susreti 3. kola Lige rekreativaca. Strijelci su bili raspoloženi i uspješni. Pogađaju u okvir gola 42 puta. Igra se čvrsto, muški, a utakmice protiču u sportskom duhu, viteštvu i fer pleju. Na sedam mečeva pokazana su samo dva žuta kartona. Nadmetanje uspješno vodi sudija Božo Golijanin koji ima pomoć, saradnju i razumijevanje od svih aktera, a sa strane mu pomažu Radovan Ždrale i Jovica Vukadin.

Uzbudljivo fudbalsko popodne u SC Olimp obilježava derbi 3. kola između Š.F. Winner i Mibosa u kome “Winnerovci” slave sa 3:1. Bari je bio ubjedljiv protiv sastava Peštana i sa pobjedom od 7:1 i novim bodovima zauzima lidersku “busiju”. Plato je demostrirao silu i pobjeđuje 7:1 Nelta, a Kafe Pavle uzima mjeru Kumbari i slavi sa 6:2, osvojivši prve bodove. Head Shop je razultatom 3:2 nadigrao Majnex. Džabulani je razigran i sa 6:0 do nogu je potukao i pomeo sa terena MDM, a Olimp i Mig -Trans Sjetlina su podijelili bodove bilo je 1:1.

Izvanrednu partiju je pružio Goran Radović  sa četiri gola / Kafe Bari. Vrata najbolje čuva u meču protiv MDM nesavladivi Njegoš Petrović / Džabulani.

Tim kola: Njegoš Petrović – Mali Gene, Goran Radović, Bižidar Elez, Veljko Aleksić, Milan Stanišić, Dušan Paprica, Dražan Kusmuk, Tarik Rašidagić

Razultati

Peštan – Kafe Bar Bari 1:7 / 0:3

U prvoj utakmici 3. kola u nadmetanju u fudbalskom majstorstvu znanje su odmjerili Kafe Bar Bari i Peštan. Bari je opravdao ulogu favorita. Bio je ubjedljiv i zasluženo slavi sa 7:1. U redovima pobjednika igrom prednjači četverostruki strijelac Goran Radović. Izvanredno ga podržavaju Stanislav Guja i Milan Karna koji su po jednu loptu smjestili u kanapu. Poseban učinak u pobjedi ima “coach” Aleksandar-Saša Karadžić koji razigrava, pakuje i jedan sam “prislanja”.

Poraženi se predstavio kao sportska i fer ekipa, koja u toku meča pravi samo tri prekršaja, a u listu strijelaca u 37. minuti imaju upisanog Radoslava Sladoju.

Kapiten pobjedničke ekipe i prošlogodišnjih “šampiona” Darko Regoje-Batistuta poslije utakmice nije krio zadovoljstvo postignurim razultatima i prikazanom igrom svoje “momčadi” u dosadašnjem toku takmičenja. Regoje smatra da je “Liga” u odnosu na prošlu sezonu dobila na kvalitetu, neizvijesnosti, proširio se krug i kandidata za najviši plasman, a u toj igri vidi i svoj sastav. Posebno ga raduje što se nova akvizicija Milan Pandurević-Pani dobro uklopio u sastav i predstavlja značajno pojačanje. Regoje je ispred ekipe uputio čestitke svim sportskim rivalima na dosadašnjoj sportskoj borbi, a posebno se zahvaljuje SC “Olimp”, Zoranu Ćisiću i njegovoj ekipi na gostoprimstvu i smata da će takmičenje i u nastavku proteći u najboljem redu.

Igrač utakmice Goran Radović / Kafe Bar Bari

Meč prolazi u fer pleju i bez kartona. Moglo se igrati i bez sudije, a ukupno je u zapisnik upisano 5 prekršaja.

Peštan: Aleksandar Beribaka, Goran Lemez, Jugoslav Milidrag, kapiten Igor Šumar, Željo Špirić, Radoslav Sladoje,

Kafe Bar Bari: Rade Čolaković, kapiten Darko Regoje, Aleksandar Kardžić, Srđan Delipara, Draženko Doder, Dražan Furtula, Srđan Radović, Stanislav Guja, Goran Radović, Milan Karna

Nelt – Plato/Ćaće 1:7 / 1:1

U sportskom i fer nadmetanju Plato je bio prejak za Nelt. Poslije prvog poluvremena i egala 1:1 u nastavku fudbalska družina prošlogodišnjeg sastava “Ćaća” bila je golgeterski raspoložena, “pritiska” i sa razutatom 7:1 potopa Nelt.

U pobjedničkom sastavu konce vuče i diktira tempo raspoloženi i za igru svestrani Božidar Elez, strijelac i jednog pogotka koji je u poslijepodnevnim satima obukao i plavo-bijeli dres RK “Pale”. Veliki doprinos pobjedi daju: Milan Tadić (2), Velemir Ivanović (2), Dragan Gutalj i Miloš Vuksanović. Sjajnom triumfu pridonose i punom snagom “gilju” i ostali iz sastava. Neumorni i borbeni Dalibor Božić-Gatuzo, Mladen Trobok uz napomenu da pobjednici od trećeg minuta igraju bez povrijeđenog robusnog i ubojitog centarfora Predraga Karišika – Benzeme pa i razultat dobija na težini. Posebnu sigurnost u igri daje, izvanrednim odbranama Dejan Klačar.

Nelt se predstavio kao sportska ekipa, vole fudbal, imaju punu “klupu”, pošteno igraju i u toku meča prave samo dva prekršaja. U prvom poluvremenu imaju i razultatsku ravnotežu 1:1. U natavku neobjašnjivo padaju, uz to namjerili su se na razigranog rivala i poraz nisu mogli izbjeći.

Za poražene, gol je djelo Tomislava Vukovića.

Igrač utakmice Božidar Elez / Plato

Žuti karton Milan Tadić / Plato

Nelt: Mladen Samardžija, Igor Ikić, Esmir Opardija, Faris Gradaščević, Mitar Golijanin, kapiten Srđan Cicović, Tomislav Vuković, Adil Sinanović, Dejan Pešut, Dejan Vitković

Plato: Dejan Klačar, kapiten Milan Tadić-Kolina, Predrag Karišik, Dalibor Božić-Gatuzo, Mladen Trobok, Dragan Gutalj, Miloš Vuksanović, Božidar Elez, Velemir Ivanović

Kafe Pavle – Kumbara 6:2 / 1:1

U utakmici između Kumbare i Kafe Pavla igra se jako, srčano i borbeno, a Kafe Pavle u drugom poluvremenu dodaje puni gas i ruši sportskog rivala razultatom 6:2.

Centralna figura meča je bez dvojbe dvostruki strijelac pobjedničkog sastava Veljko Aleksić, a dobro ga u igri prete i pobjedi pridonose: Nenad Samardžić-Kin (2) i Vladimir Kulašinac (2). Ostali iz sastava Jovica Vukadin, Skoko Aleksandar i golman Radenko Kovačević bili su na nivou svog renomea i nagovještavaju da je kriza razultata iz prva dva kola prošlost.

Kumbara daje sve od sebe, sportski se bori, imaju “crnih” 10 minuta drugog poluvremena, kada rival pravi ubitačnu seriju od 5:0 i odlučuje pobjednika.

Prva violina poraženog sastava Nikola Blagojević bio je “zatvoren”, a borbeni Podgrapčanin Mitar Koroman i kapiten Luka Božović nisu mogli zatvoriti promaju pred svojim vratima i poraz je bio neminovan.

Za Kumbaru dva komada “zavaljuje” raspoloženi za igru Duško Šehovac.

Igrač utakmice Veljko Aleksić / Kafe Pavle

Igra se fer, korektno i nadmetanje prolazi bez sudiskih opomena.

Kafe Pavle: Kovačević Radenko, kapiten Vladimir Kulašinac, Veljko Aleksić, Jovica Vukadin, Nenad Samardžić, Aleksandar Skoko,

Kumbara: Srđan Avramović, Marko Erić, Branislav Guja, Nikola Blagojević, Duško Šehoac, kapiten Luka Božović, Mitar Koroman, Milan Čvoro, Boris Palamir

Majnex – Head Shop 2:3 / 2:2

Uzbuđena i neizvijesnosti nije nedostajalo ni u meču između Majnexa i Head Shopa. Poslije vodstva Majnexa od 2:0 golovima Siniše Golijanina i Aleksandra Pavičevića, “Šopovci” prave potpuni preokret i golovima “ubice vratara” Đorđa Eleka (2) i dirigenta igre, raspoloženog Milana Stanišiča u zadnjim sekundama meča dolaze do 3:2 i zaslužene pobjede. Zapaženu rolu u pobjedničkom timu imaju: Velibor Čvoro, Milorad Samardžija Bojan Tadić Nikola Skokić i pouzdani golman Miloš Malović.

Majnex se sportski bori, utakmicu dobro otvora, padaju u finišu meča, nemaju ni sportske sreće, uz to bili su i oslanljeni neigranjem: Nenada Pelemiša, Miloša Granzova, Bojana Cvjetanovića i Predraga Krsmanovića. U sljedećim kolima slijede prilike za bolje razultate.

Igrač utakmice Milan Stanišić / Head Shop

Igra se viteški i nema kartona.

Majnex: Dragomir – Gago Koroman, Miljan Radović, Mladen Hršum, kapitenSiniša Golijanin, Vladimir Ćosović, Aleksandar Pavičević, Srđan Furtula

Head Shop: Miloš Malović, Velibor Čvoro, Milorad Samardžija, Đorđe Elek, Bojan Tadić, Nikola Skokić, kapiten Milan Stanišić

Džabulani – MDM 6:0 / 2:0

Vitešku utakmicu u duhu sportskog fer pleja igraju Džabalani i MDM. Razigrani Džabalani bio je u punoj ofanzivi, golgeterski raspoložen i protutnjao je “Balon salom”. Trijumfuje sa ubjedljivih 6:0. Fudbalska družina kapitena Nedeljka Šuka nema lošeg mjesta u postavi. U igri demonstriraju disciplinu, uigranost, fizičku spremu, jaku odbranu, ubojiti kontranapad i ne malo fudbalsko znanje. Sve su to djeca naše “Romanije” i sasvim zasluženo došli su i do vrijedne i ubjedljive pobjede.

Pobjedničkom sastavu, ton u igri daje dvostruki strijelac Dušan Paprica, kapitenski igra i Nedeljko Šuko (2), ne zaosataju puno ni Nemanja Govedarica i Predrag Cicović i pobjeda nije mogla izmaći. Ne mali dio u slavlju imaju i neumorni Ognjen Mađarević, Miljan Kusmuk i na vratatima “ključar” nesavladivi Njegoš Petrović, a ekipa je bila oslabljena neigranjem kažnjenih podgrapskih “jezičara” Miljana Pušare i Bojana Čvora pa razultat ima i posebnu težinu.

MDM hrabro se bori, daju sve od sebe, taktički su nadigrani, nemaju rješenje za ubitačne kontre, prilike za pogotke ne koriste, nemaju ni svoj “loptački” dan, namjerili su se na spremnu i uigranu postavu i poraz nisu mogli izbjeći.

Igrač utakmice Dušan Paprica / Džabulani

Žuti karton: Ognjen Jolović

Džabulani: Njegoš Petrović, Predrag Cicović, Nemanja Govedarica, kapiten Nedeljko Šuko, Dušan Paprica, Ognjen Madžarević, Miljan Kusmuk,

MDM: Ognjen Jolović, Branko Stevanović, Mladenko Vučičević, kapiten Predrag Teletina, Nemanja Galin, Nikola Brezo, Branislav Guja.

Olimp – Mig- Trans Sjetlina 1:1 / 0:1

U viteškom nadmetanju koje prolazi u fer pleju i bez kartona, kako i dolikuje sportskim prijateljima i zaljubljenicima u “guranju” bubamare u tvrdom susretu između Olimpa i Mig – Transa Sjetlina bodovi su podijeljeni. Bilo je 1:1.

Za Mig – Trans Sjetlina u 18. minuti “kanapu” trese Slaviša Arbinja, a Dragan Cicović u 32 minuti “ravna” na 1:1. Na kraju kad se sve oduzme i sabere pravedno je.

Nadmetanje protiče u najboljem redu i bez kartona.

Igrač utakmice Dražan Kusmik / Mug – Trans Sjetlina

Olimp: Miličević Damir, Janković Mladen, Dragan Cicović, Rajko Cicović, Bojan Gluhović, Sretko Vuksanović, Radislav Petrović – Gene, Aleksandar Kosorić,

Mig – Trans Sjetlina: Miloš Pelemiš-Peka, Srđan Kusmuk, Vladimir Kovačević,kapiten Dražan Kusmuk, Slaviša Arbinja, Radivoje Gluhović, Dejan Guja, Dejan Kovinjalo, Nenad Bošković – Bole

Š.F. Winner – Mibos Doo 3:1 / 2:0

Š.F. Winner i Mibos Doo derbijem zatvaraju uzbudljivo 3. kolo Lige rekreativaca Pale 2013/2014.

U kvalitetnom meču u muškom i čvrstom okršaju gdje se rivali ne štede, koji prolazi bez kartona, poslije velike borbe, teško, ali zasluženo slave “Winnerovci” razultatom 3:1. Pobjednički sastav bolje otvara utakmicu. Postavili su uigranu, jaku i usku odbranu, a kontranapadima uspješno napadaju i golovima Tarika Rašidagića i Elvira Čakala već u prvom poluvremenu imaju prednost od 2:0.

Izvanredni Mića Lazarević pogotkom u 22. minuti smanjuje na 2:1 i vraća neizvijesnost u meč.

Dokazani majstor malih fudbalskih terena raspoloženi za igri Tarik – Tare Rašidagić svojim drugim golom sredinom drugog poluvremena stavlja tačku i pečeti sudbinu borbenog sastava Mibosa za konačnih 3:1.

Kod pobjednika igru nose strijelci: Tarik Rašidagić (2) i Elvir Čakal. Ostali iz sastava Alen Kurt, Keno Sućuska, Adis Šahmanija, Zlatan Burina Haris Koro i jedan od fudbalske familije Šopoviča, Faruk, su provjereni i dokazani majstori igre na “petoparcu”, koji imaju mnoge turnire i utakmice u nogama pa su uigrani, spremni, čvrsti i jaki na lopti, obučeni u svim taktičko tehničkim zamislima i jedni su od najozbiljnih kandidata za najviši plasman.

Poraženi se dobro bori, dali su sve od sebe. Poraženi su od spremne i uigrane ekipa, a igrom rivalu pariraju: Miroslav Lazarević, Igor Tošić, Dragan Vukadin, Nebojša Divčić, kapiten Miloš Elez, Milan Govedarica i Slobodan Vuković.

Igrač utakmice: Tarik Rašidagić / Š.F. Winner

Igralo se srčano, tvrdo, muški i bez kartona.

Š.F. Winner: Faruk Šopović, kapiten Spahić Adnan, Alen Kurt, Tarik Rašidagić, Kenan Sućiska, Zlatan Burina, Haris Koro, Elvir Čakal

Mibos: Divčić Nebojša, Slobodan Vuković, Milan Govedarica, kapiten Miloš Elez, Boris Minić, Bojan Marković, Dragan Vukadin, Miroslav Lazarević, Igor Tošić, Đorđe Samardžić

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/liga-rekreativaca-13-01-2013/] width=[54] height=[54] title=[Liga rekreativaca] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

Tabela

1. Kafe Bar Bari 9
2. Head Shop 7
3. Mig Trans Sjetlina 7
4. Š.F. Winner 6
5. Džabulani 6
6. Kumbara 6
7. Plato 4
8. Mibos 4
9. Olimp 3
10. MDM 3
11. Kafe Pavle 3
12. Majnex 1
13. Nelt 0
14. Peštan 0

Strijelci

6. Alen Kurt
5. Dragan Cicović
4. Radivoje Gluhović, Nikola Blagojević, Stanislav Guja, Milan Stanišić, Đorđe Elek, Dušan Šehovac, Goran Radović
3. Milan Pandurević, Adis Šahmanija, Darko Regoje – Batistuta, Dražan Furtula, Srđan Radović, Nemanja Govedarica, Predrag Cicović, Miroslav Lazarević, Paprica Dušan, Veljko Aleksić, Tarik Rašidagić, Velemir Ivanović

Parovi: 4.kolo 20.oktobar / nedjelja

10h Plato – Majnex
11h Mig – Trans Sjetlina – Nelt
12h MDM – Kafe Bar Bari
13h Kumbara – Š.F. Winner
14h Head Shoop – Kafe Pavle
15h Mibos – Peštan
16h Džabulani – Olimp

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji “border” na Palama. Drugi članci sa tagom Čedo Matović.


Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments