Liga rekreativaca: Head Shop traži priliku

0

U lijepoj i pozitivnoj atmosferi, a u sportskom duhu u SC “Olimp” tokom vikenda odigrani su mečevi 4. kola Lige rekrativaca Pale 2013/2014.

Strijelci su bili raspoloženi i 38. puta uspješno pogađaju u metu. U fer nadmetanju u žaru borbe ima čvrstine i “jezika”, na sedam mečeva pokazano je 8 žutih kartona. Igralo se kvalitetno, primjećeni su “skauti” vjerujemo da i njihove bilježnice nisu ostale prazne.

U tvrdoj utakmici Plato i Majnex su podijelili bodove, bilo je 1:1, a Mig-Trans Sjetlina na krilima raspoloženog za igru Vladimira Kovačevića dolazi do zaslužene pobjede od 5:2 nad Neltom. Kafe Bar Bari gazi redom, baca i na pleća MDM i slavi sa 4:0, ŠF Winner poslije velike i teške borbe pobijedila je Kumbaru sa 2:1.

Head Shop je nadigrao Kafe Pavle razultatom 5:1, Mibos je brojao od sedam protiv Peštana, a Džabilani je i ovaj put bio razigran pa je uzeo i mjeru Olimpu, pobjeđuje sa 6:3.

Razigrava, pakuje, zatvara i pogađa Nedeljko Šuko / Džabalani i igrač je kola, a vrata najbolje čuva i ključa Miloš Malović / Head Shoop.

Razultati

Plato – Majnex 1:1 / 0:1

Izuzetnu zanimljivu utakmicu odigrali su Plato i Majnex, konačan razultat na kraju susreta glasio je 1:1.

Igralo se čvrsto i muški, a Majnex je golom Miljana Radovića u 11. minuti došao do prednosti 1:0. Izjednačenje je stiglo u drugom poluvremenu, tačnije u 31. minuti, odlično je reagovo “roviti” Predrag Karišik – Benzema. 1:1 ispostavilo se za konačnih i pravednih.

Ostali iz ekipe izvanrednom borbom pridonose bodu: kapiten Milan Tadić, Božidar Elez, Velibor Ivanović, Dragan Gutalj, Miloš Vuksanović i “ključar” vrata sigurni Dejan Klačar. U sastavu nema “poslovođe” Mladena Troboka, Dejana Ždrala, Mladena Eleka, a nije se ni “krpio” povrijeđeni Dalibor Božić – Žoga pa samim tim i bod ima posebnu težinu.

Poslije nesretnog poraza u prošlom kolu Majnexovom bodu, kapitenskom igrom pridonosi Podgrapčanin Siniša Golijanin, a dobro ga prate i Mladen Hršum, Predrag Krsmanović, Bojan Cvjetanović, Vladimir Ćosović i Slaviša Đerić. Na golu je bio siguran Slađan Grujić.

Igrač utakmice: Miljan Radović / Majnex

Žuti karton: Predrag Krsmanović / Majnex

Plato: Dejan Klačar, Predrag Karišik, kapiten Milan Tadić, Dragan Gutalj, Miloš Vuksanović, Velemir Ivanović, Božidar Elez.

Majnex: Slađan Grujić, Predrag Krsmanović, Bojan Cvjetanović, Miljan Radović, Mladen Hršum, Slaviša Đerić,, kapiten Siniša Golijanin, Vladimir Ćosović

Mig – Trans Sjetlina – Nelt 5:2 / 1:1

Majstori malih nogometnih terena iz sastava Mig – Trans Sjetlina slavili su protiv Nelta.

Poslije prvog poluvremena i “egala” 1:1 golovima Tomislava Vukovića / Nelt i Saše Cicovića / Mig Trans na krilima odličnog Vladimira Kovačevića, Sjetlani bolju igru u drugom poluvremenu krunisali su i zasluženom pobjedom od 5:2. Slavljenici u nastavku staju na “loptu” i golovima Vladimira Kovačevića (3) i pojačanja Velimira Perovića – Borda, prekaljenog na fudbalskim terenima Beograda i Liga rekraativaca iz Pala postala je i internacionalna.

Zapaženom igrom pridonose i “Transu” dodaju gas, vode ga do pobjede i ostali iz sasatava: golman Miloš Pelemiš-Peka, Aleksandar Gutalj, Dražan Kusmuk, Radivoje Gluhović, Nenad Bošković-Bole, a standardni učinak ima i “desetka” slavljeničkog tima Dejan Kovinjalo-Mrčo.

Poraženi se hrabro bori, padaju u drugom poluvremenu, a u listu strijelaca imaju upisane: Tomislava Vukovića i Dejana Pešuta. Na terenu izgaraju i daju sve od sebe i ostali iz ekipe: kapiten Srđan Cicović, Mitar Golijanin, Faris Gradščević, Nebojša Tošović, Milomir Kovačević i Dejan Vitković. Treba napomenuti da sastav isključivo sačinjavaju radnici “Nelta”, a osim Mitra Golijanina koji je bio aktivan i uspješan fudbaler, ostali iz postave su pravi rekreativci koje krasi fer plej, viteštvo i sportski duh, imaju i devizu, uz dobro druženje “važno je i učestvovati”.

Od sudije Boža Golijanina žuticu su dobili: Saša Cicović i Vladimir Kovačević oba Mig Trans Sjetlina

Mig – Trans Sjetlina: Miloš Pelemiš – Peka, Srđan Kusmuk, Vladimir Kovačević, Aleksandar Gutalj, kapiten Saša Cicović, Dražan Kusmuk, Slaviša Arbinja, Radivoje Gluhović, Dejan Guja, Dejan Kovinjalo, Nenad Bošković – Bole, Velibor Perović – Bord.

Nelt: Mladen Samardžija, Faris Gradaščević, Mitar Golijanin, kapiten Srđan Cicović, Milomir Kovačević, Nebojša Tošović, Tomislav Vuković, Dejan Pešut, Dejan Vitković

MDM – Kafe Bar Bari 0:4 / 0:0

Poslije prvog poluvremena i razultata 0:0 Kafe bar Bari pojačava tempo, melje i pobjeđuje MDM sa 4:0.

Sigurna i ubjedljiva igra izabranika trenera i igrača Aleksandra Karadžića donijela je prošlogodišnjim šampionima nastavak uspješne serije od četiri pobjede u nizu i ostanak na liderskoj poziciji.

U redovima slavljenika fudbalsko majstorstvo demonstriraju i igrom prednjače raspoloženi strijelci Goran Radović (2), Srđan Delipara i Miljenko Stjepanović / Skala. Sjajnom trijumfu pridonose i ostali iz sastava: Dražan Doder, Milan Pandurević- Pani, Srđan Radović, sigurni “vratar” Rade Čolaković, a ekipu je kapitenski predvodio i Darko Regoje – Batistuta.

MDM je borbeno ušao u meč, imali su svoje šanse i prilike koje ne koriste, padaju u drugom poluvremenu, namjerili su se na čvrstu i kvalitetnu ekipu pa i poraz nusu mogli izbjeći.

Igrač kola: Radović Goran / Kafe Bar Bari

Igra se sportski i nadmetanje prolazi bez kartona.

MDM: Nenad Janković, Branko Stevanović, Mladenko Vučičević, kapiten Predrag Teletina, Nemanja Galin, Nikola Brezo, Nebojša Petronić, Branislav Guja

Kafe Bar Bari: Rade Čolaković, kapiten Darko Regoje, Aleksandar Karadžić, Srđan Delipara, Draženko Doder, Srđan Radović, Milan Pandurević, Goran Radović, Miljenko Stjepanović

Kumbara – ŠF Winner 1:2 / 1:1

U sjajnoj fudbalskoj predstavi, do sada možda i najboljoj, gdje je udario majstor na majstora Škola fudbala “Winner” bila je bolja i razultatom 2:1 nadigrala je čvrstu Kumbaru.

Muamer Vukas i Alen Kurt golovima vodili su Winner do vrijedne i zaslužene pobjede, ostali iz sastava: Adnan Spahić, Nihad Mujagić, Tarik Rašidagić, Keno Sućuska, Zlatan Burina, Haris Koro i Elvir Čakal daju punu podršku i imaju nemjerljiv udio u slavlju.

U redovima poraženog centralni vezni Nikola Blagojević vuče konce i daje ton igri. Strijelac je gola u 5. minuti. Ostaje žal da izvanredna igra i srčanost ostalih iz sastava: Duška Šehovca, Branislava Guje, Milana Čvora, Đorđa Lubure, Borisa Palamira, Dragana Erića-Erce, borbenog Mitra Koromana, Malkovog i kapitena Luke Božovića nije urodila plodom, a nedostajalo je i malo sportske sreće.

Izvanrednom izdanju Kumbare pridonosi i raspoloženi među stativama, Srđan Avramović.

Igrač utakmice / Elvir Čakal

Žuti karton: Tarik – Tare Rašidagić / ŠF Winner

Kumbara: Srđan Avramović, Branislav Guja, Nikola Blagojević, Dušan Šehovac, kapiten Luka Božović, Mitar Koroman, Dragan Erić , Milan Čvoro, Boris Palamir, Đorđe Lubura

ŠF Winner: kapiten Adnan Spahić, Alen Kurt, Nihad Mujagić, Tarik Rašidagić, Kenan-Keno Sućuska, Ramo Kadrić, Muamer Vukas ,Koro Haris, Elvir Čakal

Head Shop – Kafe Pavle 5:1 / 1:0

Head Shop je bio ubjedljiv, a najnovija žrtva ekipe u narandžastim dresovima bio je Kafe Pavle koji je nadigran sa razultatom 5:1.

Pobjednike do trijumfa predvode Đorđe Elek koji sa tri komada šala u mrežu i mozak ekipe dvostruki strijelac Milan Stanišić, a odličnu partiju pružaju i ostali: Velibor Čvoro, Bojan Tadić, Nikola Skokić, Milorad Samardžija kao i povratnik u sastav Slaven Vučičević. Junak meča bez sumnje bio je Miloš Malović koji izvanredno “kapija” vrata i odbranama sportskog rivala dovodi do očaja.

Poraženi daje sve od sebe, igrom pariraju, imaju i veći posjed lopte. Golom u 29. minuti “sidraša” Bojana Ilića imaju i razultatsku ravnotežu 1:1 pa i “pritiskaju”. U satavu su bez golmana pa tokom cijele utakmice igranje sa šest igrača i za provjerene majstore: Veljka Aleksića, Vladimira Kulašinca, Jovicu Vukadina, Miroslava Divčića, Aleksandra Skoka i Rajka Koprivicu to je rizično i mač sa dvije oštrice, što rivali uspješno i koriste. Uslijedio je “potop” uz to namjerili su sa na prepreku zvanu “ključar” Mala” i “havariju” nisu mogli izbjeći.

Igra se sportski, bez kartona u zapisniku sa samo sa dva prekršaja.

Igrač utakmice: Đorđe Elek / Head Shop
Golan Kola: Miloš Malević / Head Shop

Head Shop: Miloš Malović, Luka Bojanić, Velibor Čvoro, Milorad Samardžić, Đorđe Elek, Bojan Tadić, Slaven Vučičević, Nikola Skokić, kapiten Milan Stanišić

Kafe Pavle: kapiten Vladimir Kulašinac, Veljko Aleksić, Bojan Ilić, Jovica Vukadin,, Miroslav Divčić, Rajko Koprivica, Aleksandar Skoko

Mibos Doo – Peštan 7:0 / 2:0

Nakom sigurne igre Mibos je brojao do sedam i razbio je Peštan slaveći sa 7:0.

Od samog početka bilo je jasno kome će na kraju biti upisani bodovi. Već Poslije 20. minuta igre, golovima golmana Nebojše Divčića i Bojana Markovića Mibos je imao prednost od 2:0. U nastavku pobjednici igraju punom snagom, “kanapu” tresu Mirosalv Lazarević (2), Boris Minić (2) i Milan Govedarica. I ostali iz postave: Dragan Vukadin, kapiten Miloš Elez i Đorđe Samardžić daju pon doprinos ubjedljivoj pobjedi.

Poraženi se viteškii bori, prave samo dva prekršaja tokom cijelog susreta i već su istakli kanditaturu za pehar namjenjen za sportski duh i “fer plej”.

Igrač utakmice: Miroslav Lazarević

Utakmica prolazi bez kartona.

Mibos: Divčić Nebojša, Milan Govedarica, kapiten Miloš Elez, Boris Minić, Bojan Marković, Dragan Vukadin, Miroslav Lazarević, Đorđe Samardžić

Peštan: Aleksandar Beribaka, Goran Lemez, Igor Šumar, Željko Špirić, kapiten Branko Milošević, Radoslav Sladoje, Vladimir Vasiljević

Džabulani – Olimp 6:3 / 3:2

Odlični i raspoloženi Džabulani kolektivnom igrom nadigrao je sastav Olimpa sa 6:3.

Mladi sastav Džabulanija nastavio je u dobrom ritmu i sa sjajnom igrom i u 4. kolu Lige rekreativaca. U jednoj teškoj, borbenoj i kvalitetnoj utakmici majstorstvo iskazuju i junaci pobjede bili su strijelci: Predrag Cicović (2), Ognjen Mađarević, Šuko Nedeljko, Miljan Kusmuk i Dušan Paprica.

Pun doprinos izvanrednoj igri i sjajnoj pobjedi pridonose i Nemanja Govedarica i Radoslav Marić koji brani “vrata”.

Iskusna i prekaljena ekipa Olimpa nije uspjela iznenaditi jednu od najboljih ekipa, favorita i za najviši plasman. Dali su sve od sebe imaju i raspoložene za igru dvostrukog strijelca Sretka Vuksanovića i Alekdandra Kosorića koji jednu loptu šalje iza leđa sigurnog Radoslava Marića ali su se namjerili na mladu, spremniju i uigranu “momčad” i poraz nisu mogli izbjeći.

U satavu Olimpa su biju i junački “giljaju”: Mladen Janković, Rajko Cicović, Bojan Gluhović, Milomir Lopatić i Radoslav Petrović- Gena, nedostaje Dragan iz fudbalske familije Cicovića što se odražava na igru i razultatu.

Džabulani: Radoslav Marić, Predrag Cicović, Nemanja Govedarica, kapiten Nedeljko Šuko, Miljan Pušara, Dušan Paprica, Ognjen Mađarević, Miljan Kusmuk

Olimp: Damir Miličević, Mladen Janković,, Rajko Cicović, Bojan Gluhović, Milomir Lopatić, kapiten Sretko Vuksanović, Radoslav Petrović – Gene, Aleksandar Kosorić

Igrač utakmice: Nedeljko Šuko

Igra se čvrsto i borbeno i pokazana su 4. žuta kartona: Rajko Cicović, Aleksandar Kosorić, Mladen Janković svi Olimp; Miljan Kusmuk: Džabulani

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/liga-rekreativaca-20-10-2013/] width=[54] height=[54] title=[Liga rekreativaca] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

Tabela

1. Kafe Bar Bari 12
2. Head Shop 10
3. Mig – Trans Sjetlina 10
4. ŠF Winner 9
5. Džabalani 9
6. Mibos Doo 7
7. Kumbara 6
8. Plato 5
9. Olimp 3
10. MDM 3
11. Kafe Pavle 3
12. Majnex 2
13. Nelt 0
14. Peštan 0

Strijelci

7. Đorđe Elek, Alen Kurt
6. Milan Stanišić, Goran Radović
5. Dragan Cicović, Predrag Cicović, Nikola Blagojević, Miroslav Lazarević,
4. Radivoje Gluhović, Stanislav Guja, Dušan Šehovac, Dušan Paprica, Kovačević Vladimir
3. Pandurević Milan, Adis Šahmanija, Darko Regoje-Batistuta, Dražan Furtula, Srđan Radović, Nemanja Govedarica, Veljko Aleksić, Tarik Rašidagić, Velemir Ivanović, Nedeljko Šuko

Žuti kartoni: Rajko Cicović (2),

Parovi: 5. kolo / nedjelja 27. oktobar

Peštan – Kumbara
Kafe Pavle – Plato
Kafe Bar Bari – Mibos Doo
Majnex – Mig-Trans Sjetlina
Nelt – Džabulani
ŠF Winner – Head Shop
Olimp – MDM

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji “border” na Palama. Drugi članci sa tagom Čedo Matović.


Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments