RTV Istočno Sarajevo prijeti stečaj?

0

ISTOČNO SARAJEVO – Odbornici Skupštine grada Istočno Sarajevo zadužili su gradonačelnika Nenada Samardžiju da formira komisiju koja će utvrditi činjenično stanje u Radio-televiziji /RTV/ Istočno Sarajevo koja se nalazi u teškom materijalnom stanju.

Samardžija je nakon današnje sjednice Skupštine grada rekao novinarima da RTV Istočno Sarajevo već dugi niz godina „iskazuje ozbiljne poremećaje u svom poslovanju, posebno kada je u pitanju finansijski dio“.

„Razlozi takvog stanja leže u neizmirenim obavezama prema zaposlenima koje su dostigle cifru od oko 1.600.000 KM“, rekao je on, dodavši da su te obaveze i znatno veće, jer će uslijediti i zatezne kamate od Poreske uprave.

Samardžija je naglasio da grad u ovom momentu nije u mogućnosti da obezbijedi sredstva za RTV, ali je do sada redovno izmirivao svoje obaveze.

„Javno sam rekao da je jedno od rješenja kontrolisani stečaj, jer želimo da pokušamo da zadržamo RTVIS i da konsoludijemo preduzeće“, istakao je on.

Odbornik SNSD-a Željko Stojanović rekao je da je današnja sjednica Skupštine grada bila izuzetno zanimljiva, jer je vlast potpuno izgubila kompas.

„Rekli su da je rješenje stečaj, a to su iste one političke garniture koje su i osnivale televiziju“, rekao je Stojanović, dodavši da su odbornici SNSD-a protiv toga, te da to nije rješenje i da treba tražiti druga da ne bi 70 ljudi otišlo na ulicu.

Odbornici su na današnjoj sjednici usvojili i Informaciju o stanju bezbjednosti na području grada Istočno Sarajevo u 2012. godini i istakli da Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo i policijske stanice na području grada treba materijalno i tehnički bolje opremiti.

Samardžija je podsjetio da je imao sastanak i sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislavom Jovičićem koji je obećao da će pokušati da se krene u rješavanje ovih problema od lokacije na kojoj će biti sjedište CJB Istočno Sarajevo do drugih stvari koje mogu zajedno rješavati.

Samardžija je naglasio da je, na inicijativu roditelja, odlučeno da se više ne održava „Ruža generacije“, a jedan dio sredstava namijenjenih za organizaciju ove manifestacije biće dodijeljen najboljim učenicima srednjih škola sa područja grada.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare