Kredit od tri miliona za infrastrukturu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština opštine Istočna Ilidža usvojila je danas odluku o kreditnom zaduženju od tri miliona KM kod Komercijalne banke za realizaciju infrastrukturnih projekata u naseljenim područjima te opštine.

Najveći dio novca biće uložen u infrastrukturne radove u naselju Donje Mladice koje naseljava veliki broj izbjeglih i raseljenih sa područja federalnog Sarajeva, a ostatak kredita predviđen je za infrastrukturu naselja u kojima najviše živi domicilno stanovništvo – Vojkovići, Kotorac i Kasindo, te Dobrinja Četiri i Jedan.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač rekao je Srni da je implementacija ovog projekta predviđena Strategijom razvoja opštine Istočna Ilidža.

“Ovom odlukom opština Istočna Ilidža usvojila je izmjenu i dopunu ranije odluke iz 2009. godine o kreditnom zaduženju kod Investiciono-razvojne banke Republike Srpske koja nije realizovana, te se opština sada zadužuje pod identičnim uslovima kod Komercijalne banke koja je ponudila najpovoljnije uslove”, objasnio je Kovač.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments