Krajišnik: Fabrika ne zagađuje okolinu

0

Momčilo Krajišnik, vlasnik „Sarajevoinvesta“, pogona za impregnaciju drvenih stubova na Palama, izjavio je Srni da je izmišljena optužba da ova firma zagađuje okolinu, ističući da bi se u takvom slučaju i sam pobunio i da nikada ne bi dozvolio da truje svoju porodicu i narod oko sebe.

On smatra da je insceniran današnji protest grupe građana ispred opštine Pale, koji se protive hemijskoj impregnaciji drvenih stubova u ovoj lokalnoj zajednici.

„Grupa ljudi manipuliše osjećanjima građana. Neistinita je tvrdnja da naša zelena impregrancija širi neugodan miris i da je štetna po okolinu“, istakao je Krajišnik.

On je naglasio da za svoju tvrdnju ima dokaze, odnosno mišljenja Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, dokaz iz Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, podršku Ustavog suda Republike Srpske, kao i dva mišljenja Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske, te stručnja mišljenja instituta Unis i „Master instituta“.

„Ne postoji ni jedan dokaz, osim izmišljene optužbe da hoćemo da trujemo narod. Ne zamjeram izmanipulisanom narodu i kad bih lično čuo da neko želi da postavi pogon koji je štetan za okolinu i širi neugodan miris, prvi bih se pobunio protiv toga“, rekao je Krajišnik.

Krajišnik je poručio svima koji šire neistinu o štetnosti i neugodnom mirisu zelene impregnacije da nikada ne bi trovao svoju porodicu.

„Zar bih dozvolio instaliranje takvog objekta da trujem narod oko sebe i svoju porodicu? Zbog ekonomskog lobija i političkih struktura koji djeluju protiv nas, firma `Sarajevoinvest` trpi veliku štetu, jer naše stubove – poluproizvod šaljemo u Ćićevac da bi ih prodavali `Elektrodistribuciji` u Republici Srpskoj“, rekao je Krajišnik.

On je dodao da je veoma razočaran zbog nečasne hajke koja se vodi protiv firme „Sarajevoinvest“ koja zapošljava više od 20 ljudi.

Građanska inicijativa „Za čiste Pale“ danas je ispred zgrade opštine organizovala mirne proteste sa kojih su poručili da neće dozvoliti firmi „Sarajevoinvest“ da vrši hemijsku impregnaciju drvenih stubova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare