Kovačević: Očuvana finansijska stabilnost

0

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević rekao je Srni da je ova opština između dvije slave, uprkos ekonomskoj krizi, uspjela da očuva finansijsku stabilnost i obezbijedi funkcionisanje institucija u nadležnosti opštine.


Kovačević je povodom krsne slave opštine Pale, Uspenja presvete Bogorodice, naglasio da je između dvije slave urađeno niz infrastrukturnih projekata na području opštine, a prioritet u narednom periodu je završetak trga u centru Pala.

Načelnik Pala rekao je da će u narednom periodu biti realizovan i projekat elektronskog poslovanja opštine, što će biti prekretnica u razvoju ove lokalne zajednice.

Čestitajući slavu opštine stanovnicima Pala, Kovačević je podsjetio da su „Gospojinske svečanosti“ počele 24. avgusta Međunarodnim fudbalskim turnirom „Piksi kup“, a biće završene 30. avgusta Trećim festivalom mladih srpskih guslara.

„Ove godine podijelićemo dio sredstava, koja su do sada trošena za slavske svečanosti, višečlanim porodicama kojima je pomoć potrebna“, naveo je on i dodao da će sutra organizovati i prijem za sve bivše načelnike i predsjednike Skupštine opštine Pale.

U Kulturnom centru Pale u utorak, 27. avgusta, građani će moći da vide izložbu slika likovne kolonije „Art simpozijum Jahorina 2013“, a u 19.00 časova biće održana svečana sjednica Skupštine opštine Pale na kojoj će biti dodijeljena priznanja najzaslužnijim pojedincima i kolektivima, nakon čega će u Sportsko poslovnom centru „Peki“ grupa „Legende“ održati koncert.

U srijedu, 28. avgusta, liturgijom u crkvi Uspenja presvete Bogorodice, litijom, parastosom i polaganjem vijenaca na Centralnom spomen-obilježju, počeće obilježavanje krsne slave opštine, a u SPC „Peki“ biće obavljenjno lomljenje slavskog kolača i priređen slavski koktel.

U večernjim časovima biće održan „14. Sabor frule“.

Slavske manifestacije biće zatvorene 30. avgusta Trećim festivalom mladih guslara Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare