Kovač: Koalicija će imati skupštinsku većinu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač rekao je Srni da će koalicija „Zajedno za Istočnu Ilidžu“ imati skupštinsku većinu, koju će činiti 16 odbornika od ukupno njih 23.
Kovač je istakao da će u Skupštini opštine Istočna Ilidža SDS imati 11 odbornika, PDP tri, NDS dva, a SNSD šest i DNS jednog odbornika.

On je naglasio da će u naredne četiri godine Istočna Ilidža imati stabilnu skupštinsku većinu koja je i u prethodnom periodu vodila ovu opštinu.

Kovač je rekao da će naredne sedmice biti održana konstitutivna sjednica Skupštine opštine na kojoj će biti izabrano opštinsko rukovodstvo.

„Cilj nam je da u narednom periodu kroz sva zakonska rješenja pokušamo da dovedemo određen broj privrednika koji bi na području opštine gradili, prije svega, proizvodne kapacitete“, rekao je on i dodao da je to prioritet ne samo opštine Istočna Ilidža nego i Republike Srpske.

On je najavio da će u skladu sa mogućnostima, nastaviti sa izgradnjom infrastrukture kako bi stvorili uslove za dovođenje potencijalnih investitora za gradnju industrijskih objekata.

„U narednom periodu intenzivnije ćemo se baviti i poljoprivredom, plasteničkom proizvodnjom, koja već daje određene rezultate“, rekao je on i dodao da je cilj opštine da u saradnji sa višim organima vlasti riješi pitanje bolnice Kasindo, kao i izgradnje školskih objekata i fiskulturnih sala koje nedostaju školama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare