Košarac u posjeti porodicama poginulih boraca

0

HAN PIJESAK – Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac posjetiće danas na Han Pijesku porodicu oficira JNA Obrada Gvozdenovića, ubijenog 2. maja 1992. godine u zločinačkom napadu na sanitetska vozila na Skenderiji u Sarajevu.

Iz kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda BiH saopšteno je da će Košarac istog dana posjetiti i porodicu vojnika JNA Zdravka Tomovića, ubijenog 3. maja 1992. godine u zločinačkom napadu na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

Ovim porodicama, koje ni nakon 22 godine nisu dočekale pravdu i kaznu za odgovorne u slučaju “Dobrovoljačka”, Košarac će uručiti prigodne vaskršnje poklone.

U nedjelju, 6. aprila, Košarac će posjetiti i porodicu Dragomira Abazovića u selu Bjelogorci, u opštini Rogatica, i uručiti prigodne vaskršnje poklone.

Abazović je teško ranjen 5. januara 2006. godine u napadu vojnika NATO na njegovu porodičnu kuću. Tada je ubijena njegova supruga Rada, a jedanaestogodišnji sin Dragoljub je teško ranjen.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments