Konsitutivna sjednica SO 28. novembra

0

ISTOČNO SARAJEVO – Novoizbrani načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić kaže da očekuje da će do kraja ove sedmice biti obavljena zvanična primopredaja dužnosti i ističe da je za 28. novembar zakazana konstitutivna sjednica Skupštine opštine.

On je u izjavi Srni naveo da je preuzeo družnost 14. novembra, ali da zvanična primopredaja nije okončana, jer još nije gotova sva potrebna dokumentacija o primopredaji, koja uključuje mišljenje reizora, potpisivanje zapisnika i ostalu prateću dokumentaciju.

Ćosić je potvrdio da je započeo konsultacije sa predstavnicima svih političkih partija koje će učestvovati u Skupštini opštine Istočno Novo Sarajevo s ciljem formiranja skupštinske većine.

„Kao načelnik iz SNSD-a pokušavam okupiti skuštinsku većinu koja će biti uz načelnika, a ne opozicija. Ta skupštinska većina bi trbala da profunkcioniše 28. novembra za kada je zakazana konstitutivna sjednica Skupštine opštine“, rekao je Ćosić.

Govoreći o prioritetima u njegovom budućem radu, Ćosić je rekao da Opština Istočno Novo Sarajevo finansijski ne stoji najbolje i da je neophodno koncentrisati se na tekuću godinu kako u finansijskom tako i u oranizacionom smislu.

„Opština Istočno Novo Sarajevo ima oko 700.000 KM dugovanja prema različitim subjektima, kako privrednim, tako i nevladinim i vladinim organizacijama“, naveo je Ćosić.

On je pojasnio da će do kraja godine morati da se rebalasnira budžet ove opštine koji je usvojen u iznosu od 6.373.000 KM.

„Nažalost kako stvari stoje rebalans budžeta će ići na oko pet miliona KM ili čak i niže. A kada je riječ o idućoj godini u budžetu će zbog izgubljenih sudskih sporova na ime plaćanja sudskih izvršenja, odnosno sudskih troškova, biti 600.000 KM manje sredstava za podsticaje privredi i infrastrukturne projekte“, naveo je Ćosić.

On je naglasio da će, kao što je isticao tokom izborne kampanje, iduće godine ići na uštede u javnom sektoru ali i budžet koji će imati stimulativnu komponetnu.

„Kako bi to nadomjestili i imali dodatna sredstva za podsticaje privredi i infrastrukturne projekte moraćemo pojačati saradnju sa Vladom Republike Srpske i drugim lokalnim zajednicama koje mogu da pomognu i finansiraju projekte na području opštine Istočno Novo Sarajevo“, rekao je Ćosić.

Kada je riječ o Skupštini grada Istočno Sarajevo Ćosić je podsjetio da će delegiranje odbornika uslijediti tek po konstituisanju svih skupština opština u sastavu Grada.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare