Kenan Šuvalija predat okružnom tužilaštvu

0

Kenan Šuvalija /36/ iz Sarajeva kod koga je policija na Palama pronašla oružje i opremu za postavljanje eksploziva, danas je u predat Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo koje će odlučiti o određivanju pritvora.

Portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić potvrdila je Srni da je Šuvalija, koji je juče uhapšen na Autobuskoj stanici na Palama, nakon kriminalističke obrade, uz uzvještaj o krivičnom djelu, predat Okružnom tužilaštvu.

Dežurni tužilac Džermin Pašić potvrdio je Srni da je Šuvalija predat Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo i da će u popodnevnim časovima moći da da više informacija.

Policija je juče oko 10.00 časova ispred Autobuske stanice na Palama uočila sumnjivu osobu koja je na ramenu ispod odjeće nosila automatsku pušku. Radnici krim policije su legitimisali lice, te utvrdili da je riječ o K.Š., nastanjenom u sarajevskoj opštini Novi Grad u Kantonu Sarajevo.

Pregledom lica i putničkog vozila „pasat“, kojim se dovezao na Pale, pronađena je automatska puška sa 28 metaka, pištolj 6,35 milimetara sa okvirom od sedam metaka, bejzbol palica, ručna bomba, kablovi, trake, rukavice i drugi sumnjivi predmeti.

Policija je odmah izvršila kontradiverzioni pregled Autobuske stanice i nije našla nikakavu eksplozivnu napravu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare