Budžet grada Istočno Sarajevo manji za 300.000 KM

0

ISTOČNO SARAJEVO – Budžet grada Istočno Sarajevo za 2011. godinu nacrtom je planiran u iznosu od 7.418.000 KM, što je za oko 300.000 KM ili četiri odsto manje od ovogodišnjeg budžeta, rekao je Srni gradonačelnik Vinko Radovanović.

Radovanović je objasnio da je budžet umanjen zbog skupštinske odluke o prolongiranju otplate kredita boraca prve i druge kategorije i ratnih vojnih invalida i zbog oslobađanja od vraćanja kredita porodica poginulih boraca.

„Analizom smo zaključili da bi prihod po osnovu toga trebalo da bude umanjen za 300.000 KM, a ostale stavke u u budžetu su iste kao i u ovogodišnjem“, rekao je on .

I rashodi su planirali na nivou ovogodišnjih, osim što su kapitalna izdvajanja morala biti umanjena za oko 300.000 KM.

Prema Radovanovićevim riječima, svi ostali rashodi uglavnom su ostali na nivou ovogodišnjih, kao i neto plate zaposlenih.

„Jedino je primjetno manje povećanje ukupnog iznosa za plate, kao posljedica odluke Vlade RS o povećanju toplog obroka i nekih drugih davanja koja idu uz platu“, rekao je Radovanović.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva je napomenu da će i u 2011. godini sredstva za nevladine organizacije i za kulturu dijeliti po osnovu ponuđenih projekata na javnom pozivu.

„Ove godine smo uspješno podijelili ta sredstva i nadam se da će isto biti i naredne godine. Sada radimo provjeru namjenskog trošenja sredstava i oni koji ne opravdaju dobijena sredstva, neće ih dobiti za iduću godinu“, rekao je on.

Radovanović je naglasio da su davanja boračkoj populaciji povećana za oko 100.000 KM i taj novac će biti dodijeljen najugroženijima za rješavanje stambenog pitanja.

On je naglasio da tokom javne rasprave o Nacrtu budžeta grada za 2011. godinu nije bilo većih primjedbi, osim što bi budžetski korisnici više voljeli da se raspodjela sredstava vrši uvrštavanjem u budžet, a ne putem javnog poziva.

„Sada se sumiraju rezultati javnih rasprava i neke primjedbe će biti uvrštene u prijedlog budžeta, koji će biti upućen u resorno ministarstvo na saglasnost“, rekao je Radovanović i dodao sa se usvajanje budžeta očekuje u decembru.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare