Katić: Obrazovanje – jedan od ključnih stubova razvoja opštine

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić izjavio je danas da je ta opštinska uprava obrazovanje prepoznala kao jedan od ključnih stubova razvoja lokalne zajednice.

Katić je, tokom posjete Srednjoj školi „28. juni“ povodom 14. februara – Dana darivanja knjiga, rekao da će u Strategiji razvoja opštine za period 2021-2030. godine upravo obrazovanje biti primarni stub razvoja Istočnom Novog Sarajeva.

„U narednom periodu trudićemo se, osluškujući želje i potrebe obrazovnog sistema i njegovih korisnika, da doprinesemo ideji Istočnog Novog Sarajeva kao centra mladosti, obrazovanja i najpoželjnijeg mjesta za život u zemlji“, poručio je Katić.

On je razgovarao sa predstavnicima Savjeta učenika i rukovodstvom ove škole o radu i potrebama učenika, te poklonio set lektira za srednje škole, čime je skromno obogaćen fond školske biblioteke, saopšteno je iz opštinske uprave.

„Obrazovani i načitani mladi ljudi čine stub svakog uspješnog društva, zbog čega je naša dužnost ulagati u njihovo obrazovanje i stvarati mogućnosti da se razvijaju i napreduju“, istakao je Katić.

Katić posjetio Matičnu biblioteku Istočno Sarajevo

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić posjetio je danas Matičnu biblioteku Istočno Sarajevo, čiji fond broji skoro 120.000 naslova, a ovih dana je pokrenula akciju prikupljanja knjiga za biblioteku u Kostajnici koja je oštećena u zemljotresu.

Katić je razgovarao sa direktorom biblioteke Natašom Trifković Kulašinac o izazovima koje je donijela protekla godina i budućim planovima, te istakao kako je ponosan što na području Istočnog Novog Sarajeva imaju ovakvu instituciju, saopšteno je iz opštinske uprave.

Opština Istočno Novo Sarajevo dala je skroman doprinos akciji Matične biblioteke Istočno Sarajevo, organizovanoj povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga za Narodnu biblioteku „Nevenka Stanislavljević“ iz Kostajnice.

Fond biblioteke u Kostajnici oštećen je tokom zemljotresa u decembru, zbog čega je Matična biblioteka pokrenuli akciju prikupljanja knjiga.

Iz opštinske uprave su podsjetili da akcija za Kostajnicu traje do 14. februara – Međunarodnog dana darivanja knjiga, te pozvali građane koji su u mogućnosti da poklone knjigu biblioteci u Kostajnici ili Matičnoj biblioteci u Istočnom Sarajevu.

Svi koji žele da poklone knjige, to mogu učiniti u ponedjeljak, 15. februara, u prostorijama Matične biblioteke Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare