Jujić: Ličnim primjerom pokazati brigu o zdravlju

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ministar uprave u lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić pozvala je sve građane Istočnog Sarajeva da se vakcinišu i revakcinišu, i da ličnim primjerom pokažu da vode brigu o svome i zdravlju društva.

Jujićeva je posjetila vakcinalni punkt u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Istočnom Novom Sarajevu, odakle je zamolila sve građane, a posebno zaposlene u Gradskoj upravi i lokalnim samoupravama da se vakcinišu.

Ona je rekla novinarima da je trenutna epidemiološka situacija pod kontrolom, ali da se ne zna šta slijedi na jesen.

Rukovodilac Regionalnog centra u Istočnom Sarajevu Javne zdravstvene ustanove Instituta za javno zdravstvo Srpske Vlado Miovčić rekao je da je sada pravi period za vakcinaciju jer je povoljna epidemiološka situacija na području Istočnog Sarajeva.

On je naveo da je na područje Regionalnog centra stiglo više od 30.000 doza vakcina, od čega je na prvu dozu potrošeno gotovo 17.000 vakcina, a revakcinisano 9.700 osoba.

„Još imamo dovoljno vakcina koje su uskladištene u Regionalnom centru, a imamo i dovoljno vakcina koje su raspodjelom Republičkog štaba dodijeljene našoj regiji, a koje još nismo povukli“, istakao je Miovčić.

Miovčić je rekao da je trenutno manja zainteresovanost građana za vakcinaciju u odnosu na prethodne dane i dodao da će se vakcinacija nastaviti u domovima zdravlja i u sjedištu Regionalnog centra Istočno Sarajevo.

On je rekao da je Regionalni centar tokom epidemije uvijek imao podršku grada Istočno Sarajevo.

„Od početka smo imali pomoć u pogledu prostora, kada smo organizovali edukaciju za inspekciju, komunalnu policiju, pripadnike MUP-a Republike Srpske. Uvijek nam je grad pomagao ustupajući salu i opremu za organizaciju takvih sastanaka, što nam je bilo neophodno da ispoštujemo sve preporuke kada je riječ o virusu korona“, naveo je Miovčić.

On je istakao da su imali podršku i u pogledu ljudskih kapaciteta koji su im bili na raspolaganju 24 sata dnevno, da im je pružena pomoć u opremi, te da je formiran Koordinacioni odbor koji im je pomogao u organizaciji vakcinacije.

„Dobili smo transportni frižider koji nam je bio neophodan za očuvanje hladnog lanca i on je u našem automobilu, čime se stvorila mogućnost da možemo vakcinisati građane Istočnog Sarajeva koji ne mogu da dođu na vakcinalni punkt, a žele da se vakcinišu“, rekao je Miovčić i pozvao takve osobe da se prijave u Regionalni centar ili porodičnom doktoru.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare