Jović obećao podršku održivom povratku

0

ČAJNIČE – Zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Predrag Jović rekao je danas u Čajniču da je prioritet ovog ministarstva podrška održivom povratku na ovom području.
Jović je istakao da se opštini Čajniče može pomoći kroz saradnju sa entitetskim ministarstvima, na čemu će se raditi u narednom periodu.

„Potrebno je raditi na decentralizaciji kako bi opštine imale od čega da žive. Mi smo od opštine dobili informacije konkretno koji su njihovi prioriteti, formiraćemo komisiju u roku od mjesec dana i nakon analize tražićemo od međunarodnih faktora novac za održivi povratak na ovom području“, rekao je Jović.

On je istakao da Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice pravi izvještaj posljednjih dvadeset godina o povratku raseljenih lica, o tome koliko je sa svih nivoa vlasti uloženo novca i u kom pravcu treba da idu ulaganja s ciljem održivog povratka.

On je napomenuo da međunacionalnih problema nema, ali da postoji veliki problem u vezi sa infrastrukturnim radovima, te da će posredstvom ministarstava pokušati da napravi konekciju kako bi se pomoglo ovoj opštini.

Načelnik opštine Čajniče Goran Karadžić zahvalio je Joviću na posjeti i na interesovanju za stanje ljudskih prava i problema izbjegličke populacije na ovom području.

On je istakao da je ovo prvi put da se neko sa nivoa BiH interesuje za ove probleme i dodao da se najviše pomoći očekuje od Vlade Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare