Jednokratna pomoć za 75 demobilisanih boraca

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Načelnik Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić i predsjednik opštinske Boračke organizacije Dragiša Tuševljak dodijelili su danas jednokratne novčane pomoći za 75 nezaposlenih demobilisanih boraca koju su obezbijedile opštinska Boračka organizacija i opština Istočno Novo Sarajevo.

„U susret Božićnim praznicima, u saradnji sa Boračkom organizacijom Istočno Novo Sarajevo, odlučili smo da za 75 boraca koji nemaju zaposlenje obezbijedimo pomoć ili dijelom olakšamo proslavu Božićnih praznika“, rekao je Katić novinarima.

Prema njegovim riječima, ovo je jedna od niza aktivnosti koje u kontinuitetu opštinska uprava sprovodi u saradnjui sa lokalnom boračkom organizacijom.

On naglašava da je ta saradnja na dobrom i kvalitetnom nivou, na obostrano zadovoljstvo.

Katić ističe da je Opština u prošloj godini za rad Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo i pomoć boračkim kategorijama izdvojila više od 100.000 KM.

Naš je cilj, dodaje on, da sa Boračkom organizacijom i demobilisanim borcima ostvarimo sinergiju radi zadovoljavanja njihovih elementarnih egzistencijalnih potreba.

Predsjednik Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo Dragiša Tuševljak zahvaljujući se načelniku Katiću za svesrdnu podršku opštinske uprave, rekao je da se Boračka organizacija domaćinski odnosila prema odobrenim sredstvima, što je dijelom realizovano i putem današnje akcije.

Prema Tuševljakovim riječima, jednokratnu pomoć danas su dobili socijalno najugroženiji, nezaposleni demobilisani borci, koji su nedavno ostvarili pravo na borački dodatak.

„Ovo jeste skroman poklon u iznosu od 100 KM, ali se nadamo da će to našim saborcima pomoći da na prigodan i dostojanstven način proslave Božićne praznike“, rekao je Tuševljak.

On je dodao da je Boračka organizacija u skladu sa mogućnostima obezbijedila jednokratne pomoći i za 70 porodica iz kategorije boraca i ratnih vojnih invalida koji su u prošloj godini imali smrtne slučajeve nosilaca boračkih prava.

Katić i Tuševljak čestitali su Božić i Dan Republike Srpske svim članovima Boračke organizacije i njihovim porodicama, sa željom da ove praznike proslave u miru, zdravlju i blagostanju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare