Javne ličnosti čitaju bajke

0

ISTOČNO SARAJEVO – U okviru Velikog festivala bajke u Istočnom Sarajevu danas će političari, sportisti, muzičari i kulturni radnici sa područja grada čitati bajke najmlađim članovima Dječije biblioteke.Direktor Matične biblioteke Istočno Sarajevo LJiljana Knežević rekla je Srni da će se u velikom maratonu u čitanju bajki sa djecom nižih razreda osnovnih škola do 17.00 časova družiti načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić, predsjednik opštinskog parlamenta Dejan Šantić, sudija Branko Perić, pjesnikinja Dara Sekulić, muzičar Miro Mitrović, pisac Dušan Zurovac, te poštar Željko Grabovac.


Program Veliki festival bajke u Istočnom Sarajevu, koji je organizovala Matična biblioteka, otvoren je juče maskenbalom u kojem su učestvovale sve osnovne škole i vrtići iz Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže.

„Zbog lošeg vremena, koje nije uticalo na raspoloženje, maskenbal je održan u sportskoj dvorani `Slavija“, navela je Kneževićeva.

Ona je za sutra, završnog dana Velikog festivala bajke, najavila održavanje programa pod nazivom „Berza dobrih ideja“, koji je namijenjen dječijim bibliotekarima, koji će sa gostima iz Srbije i Republike Srpske razmijeniti dobru praksu i ideje za postizanje što kvalitetnijeg čitanja kod djece.

U večernjim časovima biće održan veliki gradski kviz „Bajkokvizija“ u kojem će učestvovati učenici šest osnovnih škola iz Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže i Pala.

Održavanje Velikog festivala bajke podržali su opština Istočno Novo Sarajevo i Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske, koji će obezbijediti nagrade za učesnike kviza.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare