Japanci obezbijedili brži prevoz za učenike

0

VLASENICA – Učenicima Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz seoskih područja omogućen je brži prevoz od 1. aprila, zahvaljujući donaciji japanske vlade, koja je za kupovinu dva nova kombi-busa obezbijedila 83.000 evra, rekao je Srni direktor ove škole Dragiša Milaković. Milaković ističe da se korist od ove donacije ne ogleda samo u poboljšanju kvaliteta prevoza za 110 đaka ove škole, koji dolaze iz ruralnih područja, već i u ogromnom smanjenju ukupnih troškova prevoza.

„Vjerujemo da će izdvajanja za školski prevoz biti pet do šest puta manja nego do sada, što su ogromne uštete i za školu, lokalnu zajednicu, pa i resorno ministarstvo, koje učestvuje u finansiranju prevoza“, naglasio je Milaković.

On je dodao da je škola dosad imala saradnju sa četiri prevoznička preduzeća i da je postojao veliki broj problema sa prevozom, posebno u zimskom periodu.

„Kašnjenja na časove su bila redovna. Više nema čekanja, jer autobusi čekaju učenike. Uspostavljen je red vožnje i sada učenici na vrijeme stižu na časove“, napomenuo je Milaković.

Ugovor o doniranju 83.000 evra za kupovinu školskih autobusa potpisan je 23. marta prošle godine u Ambasadi Japana u Sarajevu, a Ministarstvo prosvjete Republike Srpske dalo je saglasnost za zapošljavanje dva vozača.

Školu „Vuk Karadžić“ u Vlasenici pohađa 750 učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare