Jačanje poljoprivrednih aktivnosti

0

HAN PIJESAK/SOKOLAC – Na području opština Han Pijesak i Sokolac sutra će početi realizacija projekta s ciljem jačanja poljoprivredih aktivnosti i pružanja pomoći ugroženim porodicama, čija je ukupna vrijrednost 33.868 KM.

Koordinator projekta Slavica Ašonja rekla je danas Srni da je cilj ovog projekta ekonomsko osnaživanje ugroženih višečlanih porodica na selu, a posebno poboljšanje socijalnog statusa djece u ovim porodicama.

Ona je navela da je ovim projektom predviđena podjela ukupno 22 plastenika površine po 50 metara kvadratnih, po 11 u ove dvije opštine.

Ašonja je istakla da je 30.000 KM donatorskih sredstava obezbijedila Međunarodna organizacija „Vorld vižn“, a ostatak sufinansiraju opštine Han pijesak i Sokolac.

Ona je podsjetila da „Vorld vižn“ podržava projekte u kojima su ciljna grupa djeca, te da je planirano da korisnici budu porodice koje prosječno imaju više od troje djece, kao i gdje jedan ili oba roditelja nisu zaposleni.

Plastenici će biti uručeni porodicama koje nemaju iskustva u plasteničkoj proizvodnji, a biće održane i edukativne radionice koje će obezbijediti Poljoprivredna savjetodavna služba pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Realizator projekta je Lokalna akciona grupa „Devetak“, koja pokriva opštine Han Pijesak, Sokolac i Rogatica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare