Izvještaj protiv dvije osobe zbog varanja žiranta

0

ISTOČNO SARAJEVO – Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu podnesen je izvještaj protiv lica iz Foče čiji su inicijali R.A. i Ž.O, zbog krivičnog djela poslovne prevare, jer je osobi R.J. nanesena imovinska šteta od 18.453 KM, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo. Obavljajući poslove kreditnog službenika u Mikrokreditnoj fondaciji „Sanrais“ – Sarajevo, terenska kancelarija Foča, krajem 2008. godine R.A. je obmanula osobu R.J.

Ona je obećala prevarenoj osobi da će, ako pristane da bude žirant za kredit od 12.000 KM, a čiji će nosilac biti Ž.O, dijelom tog kredita biti zatvoren preostali kreditni dug u „Folksbanci“ Banjaluka, u kojem je R.J. ranije bio žirant Ž.O.

S obzirom na to da osumnjičena nije zatvorila kredit koji je obećala, za R.J. je nastupila imovinska šteta od 18.453 KM, koliko iznosi kredit sa kamatama, jer ga nije otplaćivao nosilac kredita Ž.O.

Ž.O. je doveo u zabludu R.J. jer je prikrio činjenice da je prezadužen i da će novim kreditom moći da zatvori samo stare obaveze u Mikrokreditnoj fondaciji „Sanrais“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare