Izvještaj o rušenju krova dvorane upućen nadležnima

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Gojko Drašković potvrdio je da je nadležnim pravosudnim institucijama upućen izvještaj o rušenju krova na sportskoj dvorani u ovoj opštini, napominjući da je na ovom objektu u snježnom nevremenu u februaru pričinjena šteta od 1.043.000 KM.

Drašković, koji je i predsjednik Opštinskog odbora SDS-a, rekao je da se u izvještaju navodi da je Institut Građevinskog fakulteta u Sarajevu utvrdio da je do rušenja došlo zbog greške u projektovanju, za šta odgovornost snosi projektant i izvođač radova firma “Tempo” iz Beograda.

On je na konferenciji za novinare odbacio optužbe da krivicu za rušenje dvorane snosi opštinska vlast.

Drašković je potvrdio da ukupna šteta od snježnog nevremena na području ove opštine iznosi 2.173.000 KM. On je naveo da lokalna zajednica nije u mogućnosti da građanima nadoknadi štete od zimskih havarija, ali da će učiniti sve što može da ublaži posljedice.

Član Glavnog odbora SDS-a Miodrag Kovačević smatra da se u Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo provodi “loša politika zapošljavanja, kojom su zapostavljeni mladi i obrazovani policajci”, te da “nebriga prema profesionalnim policajcima dovodi do urušavanja bezbjednosti na području ovog grada”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments