Izmiriti račune za utrošenu struju

6

“Elektrodistribucija” Pale poziva potrošače da u najkraćem mogućem roku izmire račune za utrošenu električnu energiju za mart, kao i sva zaostala dugovanja i zateznu kamatu do martovskog računa, kako bi izbjegli pokretanje postupka pred nadležnim sudom za naplatu potraživanja.

“Uplate do konačnog izmirenja duga treba da se izvrše na iste brojeve žiro-računa ZP `Elektrodistribucija` Pale koje su potrošači koristili do sada, kako bi izbjegli pokretanje postupka pred nadležnim sudom za naplatu potraživanja”, navode iz ovog preduzeća.

Plaćanje računa električne energije od aprila vršiće se na žiro-račune Direkcije za javno snabdijevanje, koji će biti navedeni na računima za utrošenu električnu energiju.

“Dozvola za snabdijevanje Zavisnom preduzeću `Elektrodistribucija` Pale prestala je da važi 1. aprila, prema odluci Vlade Republike Srpske i rješenju Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske o izmjenama dozvole za obavljanje djelatnosti trgovine i snabdijevanja električnom energijom na teritoriji BiH”, objavljeno je na sajtu paljanske “Elektrodistibucije”.

Snabdijevanje električnom energijom za sve kupce obavljaće “Elektroprivreda Republike Srpske”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Kako vas nije sramota,kome se obracate? Sva fizicka lica vam izmiruju racune u protivnom iskljucujete. Obratite se direktno pravnim licima oni vam duguju ali njima ne prijetite nikada.Svi u talu!

Nije problem da se obracaju i fizickim locima, ali je problem da se obracaju kad prikace na racun obicnim ljudima ono sto au im pojedini duzni. Moram svaki drugi mjesc u elektrodistribuciju da ih pitam kako mi je preveliki racun za struju, i redovno dobijam odgovor da su se preracunali, ili da je onaj na terenu pogresno upisao. To je prica za malu djecu. Ili nadjite pismene radnike ili prestanite da nam kacite tudje dugove. I jos da pozivate da vam se plati. Jadni ste.

I ja pozivam elektrodistribuciju da prestane naplacivati kamatu za ne placen jedan račun do 25,a poštar ga donese 26. u mjesecu.

Treba ih tužiti, prvo za nepoštovanje potpisanog ugovora jer neredovno isporučuju el energiju. Kod mene bar kad god pirne vjetar ili padne malo snijega nestane struje…katastrofalno…samo da ima bilo koji drugi snabdjevač pa i iz Tanzanije prebacio bih se kod njih …a odseliću se sigurno.
Drugo sramno je naplaćivanje ovih nekih fiksnih troškova za ispiruku el en. do krajnjeg potrošaća, angažovana snaga i obnovljivi izvorinenergije je klasična pljačka i otimačina od potrošaća. Sramota šta nam rade i kako nas deru…

Komentar ti je na mjestu. Konstantno od završetaka rata naplaćuju i ono što nije efektivna potrošnja KW električne energije. Kako se grijem na struju vidim što više stotina KW, više uzimaju za tzv.obnovljive izvore nergije. Postavlja se pitanje gdej te pare idu, mada je i to opšte poznato. Mi svi potrošači finansiramo izgradnju mini centrala koji navodno grade pojedinci-fizička lice koji postaju vlasnici i uzimaju profit. Niko ne zna koliko mjesečno trpaju sebi u džep stotina hiljada KM ti anonimusi, koji se kriju iza fiktivnih i izmišljeni firmi sa maksimalno dva zaposlena. Ništa nema javno i transparentno da je javnost upoznata gdje idu te silne pare koji nam se svaki mjesec otimaju.
Ako već finansiramo iz svojih džepova, bilo bi onda pravedno da imamo udjela u akcijama tih mini centrala, a ne samo da se pojedinici enormno bogate na račun stotina hiljada potrošača.

Nazalost, to je globalna politicka sema o spasavanju planete zelenom energijom o trosku ili poreskog obaveznika ili potrosaca struje, koja nije izmisljena tu vec je tako u velikom broju zemalja. Te zakone namecu oni odozgo a cesto i neki globalni centri moci. Posto obnovljivi izvori energije manjih snaga uglavnom nisu rentabilni onda su isplativost tih projekata bazira na subvencijama i darezljivosti drzave, tj. potrosaca struje… Npr drzava placa struju iz solarnih elektrana u RS i 3 puta vise po kWh nego sto drzava prodaje struju tebi…

Dakle, tvoja uloga se zna i tvoje je samo da placas :). Ali teoretski i ti si mogao ucestvovati na konkursu da radis takav jedan projekat. Zato bi prvo trebao imati para, bar nekoliko miliona, pa onda da se nadas da bi to bas tebe moglo zapasti (kapaciteti su ograniceni)… Kao sto rekoh, sema je vrlo slicna u velikom broju zemalja. Stim sto se tu subvencije mjere “samo” desetinama miliona godisnje dok se neki u vecim drzavama to mjeri i desetinama milijardi godisnje.