Doktor Miodrag Lazić živjeće vječno u srcima Ilidžanaca

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Opštinske boračke organizacije „Ilidžanski borac“ Goran Šehovac izjavio je Srni da su Republika Srpska, Srbija i gradovi Istočno Sarajevo i Niš prepoznali ogroman doprinos ratnog hirurga, doktora Miodraga Lazića u odbrambeno-otadžbinskom ratu, te da je otkrivanje spomen-ploče i preimenovanje niškog Kliničkog centra u Klinički centar „Dr Miodrag Lazić“ divan način da se oda počast jednoj ljudskoj i istorijskoj gromadi.

Šehovac je najavio da će delegacija „Ilidžanskog borca“ povodom godinu dana od smrti doktora Lazića, 14. aprila, u Nišu prisustvovati ceremoniji otkrivanja spomen-ploče doktoru Laziću i preimenovanju niškog Kliničkog centra.

„Doktor Miodrag Lazić živjeće dok god kucaju srca njegovih Ilidžanaca, ali i njihovih potomaka. Doktor Laza je naš heroj, brat i saborac. Neopisivo nam je drago što je prepoznata inicijativa udruženja veterana Vojske Srbije, Žandarmerije i `Ilidžanskog borca` da Klinički centar u Nišu dobije ime po doktoru Laziću“, naglasio je Šehovac.

On je podsjetio da je novo šetalište u Istočnoj Ilidži nazvano po doktoru Laziću, te da će na centralnom dijelu ove ulice uskoro biti postavljen spomenik ovom velikom ratnom hirurgu, tako da će njegov lik i djelo vječno živjeti sa građanima Istočne Ilidže i Istočnog Sarajeva.

Šehovac je ukazao da je u proteklom ratu bilo mnogo ljekara heroja, kao što su Milan Pejić i Slavko Ždrale, ali i kompletno medicinsko osoblje koje je ostalo i pomoglo onda kada je bilo najteže, kada se branio srpski narod i Republika Srpska.

Prema njegovim riječima, zahvaljujući Udruženju veterana Vojske Srbije, gradu Nišu, predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, te ministru za boračka pitanja, 14. aprila članovi „Ilidžanskog borca“ u Nišu će biti besplatno vakcinisani protiv virusa korona.

„Očekujem da će nas u Niš na vakcinaciju otići između 100 i 150. Zbog aktuelnih epidemioloških mjera morali smo odrediti delegaciju koja će prisustvovati otkrivanju spomenika i preimenovanju Kliničkog centra, dok će ostali članovi sačekati na punktu za vakcinaciju, nakon čega planiramo da posjetimo grob doktora Laze“, kaže Šehovac.

Iz Organizacije „Ilidžanski borac“ pozivaju zainteresovane članove da se prijave do sutra radi zvaničnog evidentiranja za vakcinaciju koja je planirana za 14. april.

Putovanje će biti organizovano u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama, saopšteno je ranije iz ove organizacije.

Poziv se odnosi na lica starosti do 65 godina, dobrog psihofizičkog stanja, sposobna za relativno naporan put koji će trajati jedan dan, bez mogućnosti noćenja u Nišu.

Na put će se krenuti u noći između 13. i 14. aprila, a povratak iz Niša planiran je po završetku vakcinacije svih članova.

Zainteresovani se mogu prijaviti do sutra u 14.00 časova putem telefona 057/317-399 ili interneta na adresu bors.ist.ilidza@gmail.com.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare