Izmijenjen i dopunjen plan utroška sredstava od šuma

0
Opština Han Pijesak
Opština Han Pijesak

HAN PIJESAK – Izdvajanja iz budžeta opštine Han Pijesak za održavanje puteva, izgradnju parkinga i rekonstrukciju sportske sale u ovoj godini biće povećana nakon što je lokalna Skupština usvojila izmjene Plana utroška sredstava od prodaje šumskih drvnih sortimenata.
Prema Planu utroška sredstava od prodaje šumskih drvnih sortimenata, predviđeno je da u opštinski budžet bude prikupljeno 1,3 miliona KM.

Prema usvojenim izmjenama i dopunama, od planiranih ukupnih sredstava u ovoj godini predviđeno je da izdvajanja za čišćenje puteva od snijega bude uvećana, pa će konačan iznos biti 83.569 KM, a planirano je i povećanje za bezbjednost učesnika u saobraćaju u iznosu 16.000 KM.

Na jučerašnjoj sjednici odbornici su usvojili i prijedlog da se planirana sredstva za izgradnju parking prostora od 75.000 KM povećaju za još 52.000 KM, što je ukupno 127.000 KM.

Za rekonstrukciju sportske sale bivšeg „Sokolskog doma“ biće izdvojeno 53.394 KM.

Predsjednik Skupštine opštine Han Pijesak Mihaela Tomović rekla je da je na ove izmjene saglasnost dalo i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

„Prema Zakonu o šumama, sredstva od naknade od prodaje šumskih drvnih sortimenata uplaćuju se na račun javnih prihoda opštine, a koriste se za izgradnju, rekonstrukciju i održavanje infrastrukture i drugih objekata u ruralnim područjima“, obrazloženo je na jučerašnjoj sjednici.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare