Izgradnja vodovoda u Jelovcima do kraja jula

0

HAN PIJESAK – Radnici komunalnog preduzeća „Kraljeva Gora“ grade vodovod za selo Jelovci kod Han Pijeska dužine dva i po kilometra, a očekivana vrijednost radova je oko 50.000 KM.

Direktor preduzeća Ivana Maksimović rekla je Srni da su lani izgradili tri i po kilometra, a izgradnjom preostala dva i po kilometra mreže vodu će dobiti tridesetak domaćinstva na području sela Jelovaci, koja do sada nisu imala riješeno ovo bitno pitanje.

Ona je navela da projekat u potpunosti finansira opština Han Pijesak i da je njegova realizacija započela prošle godine, a završetak radova planiran je za kraj jula.

Izgradnjom vodovoda ukupne dužine šest kilometara i rezervoara zapremine pet metara kubnih, dodala je Maksimovićeva, biće obezbijeđene dovoljne količine vode sa izvorišta Štekavac za nove korisnike u Jelovcima, udaljenog od Han Pijesaka desetak kilometara.

U porodici Rudović, jednoj od onih koje su odlučile da se vrate iz gradske sredine na svoje seosko imanje, za Srnu su rekli da se raduju što će u njihovim Jelovcima prvi put poteći voda sa vodovoda i što će stari bunari na imanju svakog domaćina postati prošlost.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare