Italijani obećali pomoć udruženju pčelara

0

VIŠEGRAD – Predstavnici Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj „IFAD“ iz Rima obećali su pomoć Udruženju pčelara „Višegrad“ u realizaciji novih projekata u ovoj godini.
Tokom razgovora sa rukovodstvima udruženja pčelara i voćara opštine Višegrad, predstavnici IFAD-a zainteresovali su se za projekat osnivanja ekološko-pčelarskog oglednog parka u blizini željezničke pruge na potezu od Višegrada do Vardišta i Mokre Gore.

Predstavnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Vučković rekao da bi ovaj ogledni park posjećivali i turisti, koji se voze starim „ćirom“, kao posebnu turističku destinaciju Višegrada.

„Iz IFADA su posebno izrazili zadovoljstvo aktivnostima, rezultatima i planovima višegradskog udruženja pčelara kome će na razne načine pomoći u ostvarenju novih projekata“, rekao je Vučković.

On je istakao da će predstavnici IFAD-a obratiti pažnju i na jačanje Udruženja voćara, koje je osnovano prije dvije godine.

Današnjem sastanku prisustovao je i šef kabineta načelnika opštine Višegrad Neđo Savić, koji je istakao da se iz budžeta za pčelare i voćare i ostale poljoprivredne proizvođače izdvajaju značajna podsticajna sredstva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare