„Iščašeno pero“ pred čitaocima

0

SOKOLAC – Prva knjiga novinarke i književnice sa Sokoca Bojane Marković pod naslovom „Iščašeno pero“ izašla je iz štampe i do kraja juna biće predstavljena domaćoj publici.

Markovićeva je pojasnila da je u pitanju zbirka 55 pjesma i pet kratkih priča, te da namjerava objaviti i drugu knjigu u kojoj će se predstaviti sa kratkim pričama i esejima.

„LJubitelji poezije su u protekle tri godine pratili moj stvaralački rad na `Fejsbuk` stranici `Iščašeno pero` uz niz pohvala, što mi je dalo snage da istrajem da moja prva knjiga ugleda svjetlo dana i izađe gordo pred čitaoca“, rekla je Markovićeva Srni.

Markovićeva je navela da joj je posebna čast što je recenzent njene knjige pisac Aćim Todorović iz Vlasenice, stvaralac čije ime zavređuje poštovanje u književnim krugovima.

Todorović je u recenziji naveo da Markovićeva pokazuje izuzetnu vještinu pisanja, kako u poetskom, tako i u proznom obliku, što jeste krajnji cilj – sa što manje riječi kazati što više.

Knjiga je izdata u 300 primjeraka, od kojih je jedan broj namijenjen tržištu u Srbiji, a dio u Srpskoj, gdje će obogatiti i police biblioteke u Osnovnoj školi i Narodnoj biblioteci na Sokocu. Izdavač je Kreativna radionica Balkan.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments