IRCE bi mogao biti značajan za usavršavanje studenata elektrotehnike

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević i direktor Istraživačko-razvojnog centra elektroenergetike – IRCE u Istočnom Sarajevu Aleksandar Todorović zaključili su da bi IRCE mogao da predstavlja značajan poligon za usavršavanje studenata elektrotehničkih fakulteta.

Rajčević je danas posjetio IRCE, gdje je sa Todorovićem razgovarao o pripremi naučno-istraživačkih projekata u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom u Istočnom Sarajevu, koji bi trebalo da budu primijenjeni u privredi.

Na sastanku je konstatovano da u Ministarstvu za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo žele da podrže rad IRCE, koji je jedini istraživački centar ovog tipa u Republici Srpskoj i BiH.

Iz IRCE Srni je saopšteno da je zaključeno da bi ovaj centar, osim svoje osnovne djelatnosti, a to su tipska ispitivanja elektroenergetske opreme za sve naponske nivoe do 420 kilovata, mogao da predstavlja značajan poligon za usavršavanje studenata elektrotehničkih fakulteta.

Rajčević i Todorović su razmotrili organizovanje specijalističkih kurseva, postdiplomskih i doktorskih studija iz oblasti specijalnih visokonaponskih istraživanja, oblasti kontaktnih sistema i spojeva, te specijalnih efekata i uticaja na elektroenergetsku opremu.

(www.palelive.com / Srna / foto: www.srpskainfo.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare