Inicijativa da jedna ulica dobije ime po Srđanu Aleksiću

0

VLASENICA – Odbornik SDA u Skupštini opštine Vlasenica Sakib Zubović predložio je danas da jedna od vlaseničkih ulica dobije naziv po Trebinjcu Srđanu Aleksiću koji je tokom rata izgubio život spasivši od smrti sugrađanina Bošnjaka Alena Glavovića.
Zubović je svoju incijativu tokom zasjedanja lokalnog parlamenta obrazložio potrebom da se i opština Vlasenica pridruži gradovima koji su se na takav način odužili hrabrom Trebinjcu, te time pošlje poruku javnosti.

„Beograd već ima ulicu koja se zove po Srđanu Aleksiću, imaju je i neki drugi gradovi i ne vidim razlog da se i u Vlasenici jedna ulica tako ne zove“, rekao je Zubović.

Ocjenjujući da je prijedlog odličan i korektan, predsjednik Kluba odbornika SDS-a Pero Stojišić rekao je tokom rasprave da bi o inicijativi prvo trebalo da se usaglase odbornički klubovi, a da se o njoj raspravlja na sljedećem skupštinskom zasjedanju.

Prijedlog je kao dobar ocijenio i predsjednik Skupštine opštine Vlasenica Aćim Todorović, koji je napomenuo da se mora ispoštovati skupštinska i poslovnička procedura prilikom kandidovanja tema za redovne sjednice lokalnog parlamenta.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare