Humanitarna izložba za osobe sa invaliditetom iz Udruženja “Vratite nam osmijeh”

0

ISTOČNA ILIDŽA – U susret Međunarodnom danu osoba sa invaliditetom, Omladinski savjet Istočna Ilidža u saradnji sa Omladinskom organizacijom “Natura” i Udruženjem za djecu i roditelje sa invaliditetom “Vratite nam osmijeh” organizuje humanitarnu izložbu slika pod nazivom “Moj svijet – moja mašta”.

Slike su nastale u sklopu projekta “Druženje – Diskriminacija= Jednakost”. Projekat su implementirali Omladinski savjet Istočna Ilidža i Omladinska organizacija “Natura”. Cilj projekta bio je suzbijanje diskriminacije osoba sa poteškoćama u razvoju i razvoj inkluzije u školama. Mladi iz Udruženja za djecu i roditelje sa invaliditetom “Vratite nam osmijeh” kroz četiri kreativne inkluzivne radionice su naprivili slike enkaustika tehnikom.

“U cilju pomoći udruženju za nastavak rada sa ovim mladim ljudima sa poteškoćama u razvoju, odlučili smo da slike koje su nastale kroz projekat prodamo i sav prihod poklonimo udruženju. Ovi mladi ljudi zaslužuju da njihova umjetnička djela budu javno prikazana našim sugrađanima i na taj način podignemo svijest građana o osobama sa invaliditetom, koje su još uvijek u velikoj mjeri diskriminisane”, istakli su iz Omladinskog savjeta Istočna Ilidža.

Slike će biti izložene u kafiću “Mr.Elephant” od 30. Novembra do 30. decembra. Cijena slike je 20KM. Izložba je zakazana u četvrtak 30. novembra u 19:00 časova u pomenutom lokalu.

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments