Humanitarna izložba za osobe sa invaliditetom iz Udruženja „Vratite nam osmijeh“

0

ISTOČNA ILIDŽA – U susret Međunarodnom danu osoba sa invaliditetom, Omladinski savjet Istočna Ilidža u saradnji sa Omladinskom organizacijom „Natura“ i Udruženjem za djecu i roditelje sa invaliditetom „Vratite nam osmijeh“ organizuje humanitarnu izložbu slika pod nazivom „Moj svijet – moja mašta“.

Slike su nastale u sklopu projekta „Druženje – Diskriminacija= Jednakost“. Projekat su implementirali Omladinski savjet Istočna Ilidža i Omladinska organizacija „Natura“. Cilj projekta bio je suzbijanje diskriminacije osoba sa poteškoćama u razvoju i razvoj inkluzije u školama. Mladi iz Udruženja za djecu i roditelje sa invaliditetom „Vratite nam osmijeh“ kroz četiri kreativne inkluzivne radionice su naprivili slike enkaustika tehnikom.

„U cilju pomoći udruženju za nastavak rada sa ovim mladim ljudima sa poteškoćama u razvoju, odlučili smo da slike koje su nastale kroz projekat prodamo i sav prihod poklonimo udruženju. Ovi mladi ljudi zaslužuju da njihova umjetnička djela budu javno prikazana našim sugrađanima i na taj način podignemo svijest građana o osobama sa invaliditetom, koje su još uvijek u velikoj mjeri diskriminisane“, istakli su iz Omladinskog savjeta Istočna Ilidža.

Slike će biti izložene u kafiću „Mr.Elephant“ od 30. Novembra do 30. decembra. Cijena slike je 20KM. Izložba je zakazana u četvrtak 30. novembra u 19:00 časova u pomenutom lokalu.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare