Hercegovina “Izvan vremena” u objektivu Igora Dutine

0

Izložba fotografija “Izvan vremena” autora Igora Dutine iz Trebinja otvorena je sinoć u Galeriji Cekovića kuće na Palama.


Na izložbi je predstavljeno više od 80 fotografija kojima autor posjetiocima dočarava svoje viđenje Hercegovine, njene prirode i njenih ljudi.

“Izložba priča priču o Hercegovini i vremenu koje se ovim fotografijama pokušava zadržati, usporiti, vratiti, jer fotografija radi upravo to – ponavlja neke trenutke, čuva ih od vremena i čuva ih u vremenu za sadašnje i buduće generacije”, rekao je Dutina Srni.

On ističe da mu je posebno zanimljivo to što se u Hercegovini na svakom koraku može naći nešto što je “pobjeglo” od vremena i što je na neki način izvan njega, odnosno potpuno je svejedno da li se nešto desilo danas, juče ili prekjuče.

“Ove fotografije nastajale su sedam godina, ali ne nose pečat tog vremenskog okvira jer neke odražavaju motive koji na tom području obitavaju i više stotina godina”, objasnio je Dutina.

Izložba fotografija “Izvan vremena” u Cekovića kući biće otvorena naredne dvije sedmice.

Igor Dutina rođen je 1968. godine u Sarajevu, a od 1998. godine živi i stvara u Trebinju.

Više godina Dutina je kao fotoreporter radio u Novinskoj agenciji Republike Srpske – Srni.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/izlozba-igor-dutina-pale-2013/] width=[54] height=[54] title=[Hercegovina “Izvan vremena” u objektivu Igora Dutine] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments