Hanpjesački Forest Gamp

0

HAN PIJESAK – Član Planinarsko-ekološkog društva „Visočnik“ iz Han Pijeska Božo Todić učestvovaće u subotu u ultra trci na Staroj planini u Srbiji i potrebna su mu dodatna sredstva za taj poduhvat.

U hanpjesačkom Planinarskom društvu ističu da je staza duga rekordnih 108 kilometara i da ide više od 5.800 metara kumulativno u visinu.

Nova lokacija je Stara planina i najviši vrh Srbije – Midžor. Trka počinje u subotu 27. maja od 5.00 časova, a eliminaciono vrijeme je 28 časova.

To znači, pojašnjavaju u „Visočniku“, da se kroz cilj na ovoj ultra trci mora proći, najkasnije, u nedjelju 28. maja u 9.00 časova.

Međutim, u Planinarsko-ekološkom nemaju dovoljno sredstava za Božu Todića, pa podsjećaju predstavnike privrednih subjekata i pojedince da sredstva za njihovog člana mogu uplatiti u Pavlović banci na broj računa 5543030029931220.

Planinar Božo Todić ističe za Srnu da je prvi put na ultra trci učestvovao na Jahorini 2016. godine bez ikakvih posebnih priprema i stigao 20. na cilj.

„Učestvovao sam u organizaciji `maksi varijante` te ultra trke od Crkve Svetog Pantelejmona na Han Pijesku do hotela Bistrica na Jahorini. Stazu dugačku 84 kilometra prešao sam za 32 časa“, prisjeća se Todić.

On kaže da su nakon toga uslijedile – trka Višegrad-Jahorina na stazi 122 kilometra, Tara-Grab /45 kilometara/, „Sokolov put“ /23 kilometra/, te „Trebinje vertikal“ i „Kotor vertikal“.

Todić ističe da se ovim spojem trčanja i planinarenja mogu baviti samo snalažljivi ljudi koji vole prirodu, koji vjeruju u sebe i svoju izdržljivost.

„Ne takmičim se da stignem prvi na cilj, nego da pređem zadatu stazu makar putovao i noću, uz kratke pauze nakon petnaestak pređenih kilometara“, priča ovaj hanpjesački ultra trkač.

On kaže da se dešavalo da skrene sa markirane staze i zaluta na Romaniji, ali želja da istraje pomogne mu da prevaziđe takve teškoće, sačeka prve zrake Sunca i nastavi ka cilju.

Sve trke je do sada, kaže Todić, završio sa dobrim plasmanom, pa se nada da će i ovu, na Staroj planini, na njenoj najdužoj varijanti „Kopren“, dugačkoj 108 kilometara, završiti uspješno.

Todić napominje da je prvu trku počeo bez treninga, a tako radi i danas, zbog čega je među trkačima dobio nadimak Forest Gamp, po glavnom junaku iz poznatog filma.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare