Han Pijesak: Protesti autoprevoznika će biti nastavljeni

0

HAN PIJESAK – Na vanrednoj sjednici Skupštine opštine Han Pijesak danas nije postignut dogovor između Udruženja autoprevoznika „Šumatrans“ i Udruženja drvoprerađivača „Pilane“ o prevozu trupaca sa šumskog kamionskog puta do centralnog stovarišta Mekote, te će autoprevoznici nastaviti proteste.

Na sjednici je predloženo da se, uz prisustvo načelnika ove opštine LJubivoja Šupića i direktora Šumskog gazdinstva „Visočnik“ Janka Golijana, autoprevoznici i drvoprerađivači dogovore u pauzi sjednice, ali drvoprerađivači nisu htjeli da pristanu na razgovor.

Golijan je poručio da će, ukoliko autoprevoznici ne obustave blokadu puteva kamionima, ŠG „Visočnik“ prekinuti proizvodnju šumskih drvnih sortimenata, što će ugroziti poslovanje gazdinstva i cjelokupan život u ovoj lokalnoj zajednici.

On je napomenuo da se cijene trupaca formiraju na nivou Javnog preduzeća „Šume Republike Srpske“ i da ovo gazdinstvo ne može uticati na njih. On je naveo da je prosječna cijena prevoza trupaca iz šume do centralnog stovarišta „Mekote“ po kubiku devet KM, uz dodatnih tri KM za skladištenje trupaca na stovarištu.

Predsjednik Udruženja autoprevoznika „Šumatrans“ Rade Mumović podsjetio je da je ovo udruženje dobilo posao izvoza trupaca na tenderu 31. januara, ali da je Uprava „Šuma Republike Srpske“ 12. februara donijela odluku o poništenju tendera.

Vrijednost ugovorenog posla iznosila je 550.000 KM, a trebalo je izvesti 61.000 metara kubnih trupaca.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare