Gradska uprava biće i dalje značajan partner policiji

0

ISTOČNO SARAJEVO – Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić izjavio je danas tokom sastanka sa načelnikom Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimirom Šehovcem da će Gradska uprava i dalje biti značajan partner policiji u svim aktivnostima koje su usmjerene na poboljšanje bezbjednosne situacije na području grada.

Ćosić je rekao da projekat „Za bezbjednije Istočno Sarajevo“, koji je realizovan u saradnji sa svim lokalnim zajednicama, daje rezultate, te da će gradske vlasti učestvovati u nastavku ovih aktivnosti, ali i drugim zajedničkim projektima, saopšteno je iz Gradske uprave.

„Veoma smo zainteresovani za rješavanje institucionalnog smještaja Policijske uprave u opštini Pale i pružićemo podršku u tom smislu. Grad Istočno Sarajevo biće partner Policijskoj upravi u realizaciji značajnih projekata i u narednom periodu, kako bi naši građani imali puno povjerenje u svoju lokalnu zajednicu i u policiju“, istakao je Ćosić.

Ćosić je dodao da i Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica Istočnog Sarajeva može da, ukoliko se ukaže potreba, pruži podršku pripadnicima Policijske uprave prilikom određenih intervencija, s obzirom na to da posjeduje savremenu opremu i vozila.

Šehovac je rekao da se sistem video-nadzora koji je instaliran na području Istočnog Sarajeva pokazao funkcionalnim i korisnim, jer ima i preventivno dejstvo na eventualne počinice krivičnih djela.

On je dodao da su već određene okvirne lokacije na kojima bi trebalo da budu ugrađene dodatne kamere, te da će o dogradnji sistema video-nadzora biti konsultovani i predstavnici lokalnih zajednica.

Kad je riječ o izgradnji zgrade za smještaj Policijske uprave, Šehovac je pojasnio da je završena projektna dokumentacija i da je zemljište dodijeljeno u vlasništvo MUP-u Republike Srpske.

„U novoj zgradi biće sjedište Policijske uprave, a tu će biti smještene još Policijska stanica Pale i saobraćajna policija. Policija treba da bude reprezent lokalne zajednice, zbog čega mora da bude organizovana na najvišem nivou“, istakao je Šehovac, dodajući da je planirano i osnivanje policijske stanice na Jahorini.

Šehovac je najavio da će na području Istočnog Sarajeva, na dionicama na kojima je posljednjih godina evidentiran veći broj saobraćajnih nezgoda, uskoro biti postavljeno devet stacioniranih radara.

Današnjem sastanku prisustvovao je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare