Grad redovno servisira RTV IS u skladu sa budžetom

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Skupštine Grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić rekao je danas Srni da grad redovno servisira Radio-televiziju Istočno Sarajevo /RTV IS/ sa onoliko sredstava koliko je planirano budžetom.

Komentarišući izjavu šefa Kluba odbornika SNSD-a Dejana Šešelja da je Skupština grada odbila njihov prijedlog da u dnevni red današnjeg zasjedanja bude uvrštena i tačka razmatranje stanja u ovoj medijskoj kući, Lučić je rekao da je taj zahtjev „čista politizacija problema“.

„Klub odbornika SNSD-a pokazao je elementarno nepoznavanje Poslavnika o radu Skupštine, jer da se bilo koja tačka uvrsti u dnevni red za nju se mora pripremiti odgovarajući materijal. Isto tako, oni znaju da bi određena sredstava iz budžeta bila izdvojena, u ovom slučaju 50.000 KM koliko su oni predlagali, ona moraju biti skinuta sa nekog drugog fonda, a to znači manje novca kulturi, sportu ili nevladinoj organizaciji“, rekao je Lučić.

Na pitanje šta će grad učiniti da pomogne RTV IS, Lučić je odgovorio da zaposleni u toj kući nisu uposlenici grada tako da nema obavezu ni da snosi kompletne troškove.

On je naveo da su u toku razgovori sa zaposlenima u RTV IS i predsjednikom Sindikata, te da je dogovoreno da uskoro bude organizovan sastanak gradonačelnika, načelnika i predsjednika skupština opština koje ulaze u sastav grada kako bi se sagledali načini da se bar donekle pomogne zaposlenima.

„Dogovoreno je da menadžment ove kuće pripremi moguće varijante rješavanja problema, što će biti tema ovog sastanka. Dogovori su u toku, zatražili smo od zaposlenih samo malo strpljenja i oni su to ispoštovali“,rekao je Lučić.

Komentarišući tvrdnju predstavnika pojedinih političkih partija da je grad opštini Istočni Stari Grad dao 200.000 KM za izgradnju azila za pse, dok radnici RTV IS nemaju plata, Lučić je rekao da to nije tačna cifra, te da je za izgradnju ovog, kako je rekao, kapitalnog projekta, izdvojeno 120.000 KM i da je to bilo u prošloj godini, a ne u ovoj.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Dejan Šešelj rekao je danas da je Skupština Grada Istočno Sarajevo odbila prijedlog ovog kluba da se u dnevni red današnje sjednice uvrsti i tačka razmatranje stanja u Radio-televiziji Istočno Sarajevo i pomoć radnicima ove medijske kuće koji su 18. jula stupili u jednočasovni štrajk upozorenja.

„Naš stav je da bi gradonačelnik i načelnici opština koje ulaze u sastav grada trebalo da iznađu rješenje za stanje u ovoj medijskoj kući. Klub odbornika SNSD-a imao je prijedlog da u budžetu grada iznađemo sredstava da interventno djelujemo sa 50.000 KM kako bi se stanje za početak normalizovalo, te da se napravi plan konsolidacije“, naglasio je Šešelj.

Direktor RTV IS Aleksandar Kostović rekao je ranije Srni da ovo javno preduzeće, čiji je osnivač Grad Istočno Sarajevo, od osnivanja ima problema sa finansiranjem i normalnim poslovanjem, istakavši da se do sada sve svodilo na obećanja.

Predsjednik Sindikata RTV IS Slađana Bratić rekla je Srni da se radnicima duguju tri plate, 18 toplih obroka, 20 naknada za prevoz, dok se doprinosi povremeno uplaćuju, što im onemogućava ovjeravanje zdravstvenih knjižica i adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare