Grad pričinio veliku štetu, stradali malinjaci

0

MILIĆI – Nevrijeme koje je juče pogodilo Miliće najviše štete pričinilo je poljoprivrednim domaćinstvima i putnoj infrastrukturi, a oštećen je i veliki broj automobila u centru ovog mjesta, rekao je Srni načelnik opštine Marko Savić.

On je istakao da sa terena dobija informacije da je šteta velika i najavio formiranje komisije za procjenu, koja će napraviti plan obilaska terena da bi sagledali posljedice nevremena i utvrdili štetu.

„Milićki vatrogasci i komunalno preduzeće uklanjaju drveće koje je palo na automobile i lokalne puteve da bi se saobraćaj normalno odvijao“, rekao je Savić.

On je dodao da je bio u prekidu put prema naseljima Rajići, Lukić Polje i Derventa.

„Ekipe će i dalje biti na terenu da bi mogle urgentno da djeluju kada je u pitanju prohodnost puteva“, naveo je Savić.

Milićki malinari prijavljuju da je snažno nevrijeme praćeno pljuskom i gradom pričinilo nesagledive posljedice na malinjacima i da je šteta ogromna.

Milovan Vidović rekao je Srni da je ovakvo nevrijeme nezapamćeno u Milićima i da su mu stradali malinjak i poljoprivredni usjevi na imanju u naselju Rajići.

„Četiri dunuma malina, sav trud, rad, ulaganja, otišli su za dva sata, ali samo da je živa glava i da budemo zdravi, valjda ćemo štetu nadoknaditi“, rekao je Vidović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare