Grad Istočno Sarajevo donirao defibrilator Domu zdravlja

0
СОКОЛАЦ, 27. МАРТА /СРНА/ - Дому здравља "Др Љубомир Ћеранић" на Сокоцу данас је уручен медицински апарат - дефибрилатор који је донирао град Источно Сарајевo.

SOKOLAC – Domu zdravlja „Dr LJubomir Ćeranić“ na Sokocu danas je uručen medicinski aparat – defibrilator koji je donirao grad Istočno Sarajevo.

Direktor Doma zdravlja Adrijana Stanar rekla je Srni da su ovaj aparat dobili domovi zdravlja na Sokocu, Palama, Trnovo i ambulanta na Hreši, a Bolnica „Srbija“ u Istočnom Sarajevu prenosivi defibrilator i holter pritiska, te da je ukupna vrijednost donacije 70.000 KM.

Ona je navela da je ovo veoma značajna donacija za zdravstvene ustanove Sarajevsko-romanijske regije.

„Medicinski aparat koje je dobio naš Doma zdravlja neophodan je za zbrinjavanje vitalno ugroženih pacijenata, prvenstveno kod srčanog zastoja koji se može dogoditi iz više razloga, a najčešći jeste aktuni infarkt miokarda“, navela je Stanarova.

Ona je istakla da je ovaj aparat portabilan, što znači da, uz pomoć njega, ljekar može tokom transporta da nadzire stanje pacijenta.

„Ovaj aparat će nam puno značiti. Omogućiće da na najbezbjedniji način transportujemo pacijente do regionalne Bolnice `Srbija` u Istočnom Sarajevu“, navela je Stanarova.

Ona je podsjetila da je sokolačkom Domu zdravlja prije četiri godine rukovodstvo opštine Sokolac, na čelu sa načelnikom Milovanom Bjelicom, doniralo tri vrijedna medicinska aparata, među kojima i jedan stacionarni defibrilator za Službu hitne medicinske pomoći.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare