Fotografisanje prirodnih ljepota za “Upoznaj Srpsku”

0

VIŠEGRAD – Na šest lokaliteta na području opštine Višegrad danas je obavljeno fotografisanje zaštićenih prirodnih i nepokretnih kulturno-istorijskih dobara u okviru foto-ture pod nazivom “Upoznaj Srpsku”.
Foto-turu realizovali su članovi foto-kluba Višegrad i Vikimedijine zajednice Republike Srpske.

Koordinator projekta Vikimedije Bojana Podgorica rekla je da su fotografisali proširenje nacionalnog parka Drina, sela Prelovo i Sase, Greben, višegradsku ćupriju i tunel u kojem je sniman dio filma “Lepo sela, lepo gore”.

Podgorica je istakla da je foto-tura organizovana s ciljem prikupljanja što većeg broja fotografija zaštićenih prirodnih i nepokretnih kulturno-istorijskih dobara koja nisu u dovoljnoj mjeri zastupljena na Vikimedijinim projektima i na internetu.

Ona je dodala da je nedavno organizovan i uređivački maraton u Srednjoj školi “Ivo Andrić” u okviru kojeg su učenici kreirali sadržaje na srpskom jeziku na Vikipediji.

“Značaj aktivnosti Vikimedije su te što smo uspostavili saradnju sa grčkom Vikimedijom i arapskom, te će se svi sadržaji iz Republike Srpske naći na njihovim matičnim vikipedijama”, objasnila je Podgorica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments