Formiran opštinski odbor Prve SDS

0

SOKOLAC – Na Sokocu je večeras formiran Opštinski odbor Prve srpske demokratske stranke /Prva SDS/, za čijeg je predsjednika izabran Milomir Batinić.

U Odbor je izabrano sedam članova ove stranke, a taj broj biće proširen u narednim aktivnostima, po mjesnim odborima.

Zamjenik predsjednika Prve SDS Republike Srpske Gojko Kličković rekao je Srni da je cilj formiranja Prve SDS da ova stranka bude faktor koji će uskladiti narušene odnose između političkih opcija na sceni Srpske i BiH.

„Mi ćemo se boriti na nivou BiH za pomirenje, a na nivou Republike Srpske pokušaćemo da objedinimo sve aktivnosti stranaka, parlamentarnih i vanparlamentarnih, kako bi išli ka jednom cilju i kako bi rješavali ekonomske probleme Srpske“, naveo je Kličković.

On je istakao da je Republika Srpska politički neupitna, ali da je ekonomski gledano u veoma komplikovanoj situaciji, zbog čega je potrebno jedinstvo svih snaga.

Kličković je, prije svih, pozvao borce Republike Srpske, koji su, kako kaže, najjača snaga i najbrojnija populacija, da se pridruže programu koji iznosi Prva SDS.

On je dodao da će Prva SDS pokušati da radi i sa omladinom, za koju kaže da je prepuštena stihiji, te da Srpska, ukoliko već u narednoj godini ne investira u rješavanje omladinskih pitanja bar 500 miliona KM, neće imati nikakvu perspektivu.

Predsjednik Regionalnog odbora Prve SDS Sveto Veselinović kaže da prvi opštinski odbor Prve SDS nije slučajno formiran na Sokocu jer je poznato da je Romanija „uvijek čuvala tradiciju srpskog naroda“.

On je rekao da je i Srpska demokratska stranka devedesetih godina počela sa prvim aktivnostima na ovom prostoru.

„Međutim, na Romaniji su uvijek i počinjale revolucije i Prva SDS je jedna svestrana revolucija, odnosno bunt naroda protiv onoga u šta se izrodila i u šta je otišla SDS sa njenim današnjim zvaničnicima i njenim današnjim predsjednicima. Mi nismo protiv naroda SDS-a, mi smo duboko uz taj narod, ali ljudi koji danas vode SDS su napustili one principe devedesetih sa kojima smo počinjali“, naveo je Veselinović.

Članovi dijela Opštinskog odbora Prve SDS Sokolac su Milomir Batinić, Novica Đerić, Dragan Curović, Mladen Stanar, Vladimir Marković, Mirko Ninković i Jovana Kovačević, a ostali članove opštinskog odbora Prve SDS biće izabrani nakon održanih skupova po mjesnim zajednicama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare